Metro Luminal esineb üle 20 aasta taas Pärnus

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Luminal esitab pärnakaile nii vanu hitte kui uusi lugusid.
Metro Luminal esitab pärnakaile nii vanu hitte kui uusi lugusid. Foto: Airi Leon

Tegutsemise alguskümnendil vaat et kultuslikku staatusesse jõudnud bändi isa ja lugude kirjutaja Rainer Jancise mäletamist mööda võis see olla aasta 1996 või 1997, kui Metro Luminal viimati Pärnus esines. Vististi Mai keskuses, kus toona aktiivselt tegutses legendaarne Roheline salong.

Jancis on mees, kes teadlikult pole läinud seda teed, ­et vana rasva peal liugu lasta, ­sestap pole 1988. aastal loodud postpunki ja alternatiivrokki ­viljelev bändki pidevalt end ­pildil hoidnud.

Nagu Jancis ise ütles: “Ma tegelikult olengi Metro Luminaliga üritanud hoida seda joont, et vahepeal mitte tegutseda ja siis jälle tegutseda. Sellega hoiab asja värskena. Ja et alati, kui ansambel uuesti kokku tuleb, oleks uut loomingut. Nii nagu mõni bänd, kes pole 20 aastat ühtegi lugu kirjutanud ja ikka aeg-ajalt teeb tuure ja kontserte, sest kõik nagu toimib – sellele teele on väga lihtne minna, ent sellist asja ma ei kujutaks ette ega suudaks.”

Ansamblid, kes nii pikalt tegutsevad, on Jancise sõnutsi tavaliselt ikka igasuguseid aegu läbi elanud. Näiteks seda, kui napib ideid ja tahet. Ja siis tuleb jälle aeg, mil sa tahad muusikat teha. Otsus sündis läinud aasta detsembris, jaanuaris alustati proovidega ja paar kuud tagasi tuli ansambel avalikkuse ette teatega, et on üle hulga aja taas uues koosseisus kokku tulnud.

Jancis olla helistanud Marko Atsole kohe, kui tuli avalikuks tolle Metsatöllust lahkumine, Robin Juhkentalgi ei mõelnud ettepaneku peale pikalt. Neljas liige Kalle Nettan mängis samas bändis bassi juba 1980ndatel.

“Eks ta ole niimoodi, et laulja muutust märkab publik kõige paremini. Kes trummide taga on, ei pandagi nagu tähele. Aga Atso oli ju Metsatöllu mänedžergi ja on tuntud tegija meie muusikamaastikul. Ja Robin ei ole sugugi mees metsast: on ta ju Eurovisioonilgi käinud ja üpriski eduka sooloalbumi avaldanud Malcolm Lincolni nime all,” arutles Jancis.

Tänaõhtusel Pärnu kontserdil kultuuriklubis Tempel esitab bänd vaheldumisi nii vanu klassikalisi hitte kui uusi lugusid.

“Kiidan Robinit: ta on väga head tööd teinud ja saab väga hästi hakkama bändi vanadegi lugudega. Ta võtab kõik need kõrged kohad, mis meie esimestel plaatidel olid, puhtalt välja ja paneb neile noorusliku energia juurde, andes sellega neile õige särtsu tagasi,” arvas Jancis. Ja kinnitas, et tunneb ennast selles koosseisus väga mõnusalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles