Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2018/07/13/8927035t1h60ec.jpg)
Kas teilgi aed uputab saadustest? Punetavad vaarika-, sõstra- ja tikripõõsad ootavad korjajaid, herned söömist ning suvikõrvitsad ja peagi valmivad tomatid-kurgid sissetegemist. Kuid retseptid, mida aastast aastasse kasutatud, on juba üksluiseks muutunud.
Luige puhketalu perenaine Riina Luik keedab nii soolaseid kui magusaid hoidiseid. Luik tutvustab huvitavat retsepti, kus suvikõrvits hoopis pannkookidele jõuab. Suvikõrvitsa-kirsikompoti valmistamiseks tuleb keeta liiter vett 800 grammi suhkruga siirupiks ja sinna lisada kilo kuubikuteks tükeldatud suvikõrvitsaid ja niisama palju kirsse (kivid tuleb enne eemaldada). Kui segu uuesti keema läinud, peab selle kuumalt purkidesse tõstma.