Suvine aed on maiustaja meelispaik

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosipotti sobib kokku panna kõik marjad, särtsuks võib lisada näiteks münti.
Moosipotti sobib kokku panna kõik marjad, särtsuks võib lisada näiteks münti. Foto: Karoliine Aus

Kas teilgi aed uputab saadustest? Punetavad vaarika-, sõstra- ja tikripõõsad ootavad korjajaid, herned söömist ning suvikõrvitsad ja peagi valmivad tomatid-kurgid sissetegemist. Kuid retseptid, mida aastast aastasse kasutatud, on juba üksluiseks muutunud.

Luige puhketalu perenaine Riina Luik keedab nii soolaseid kui magusaid hoidiseid. Luik tutvustab huvitavat retsepti, kus suvikõrvits hoopis pannkookidele jõuab. Suvikõrvitsa-kirsikompoti valmistamiseks tuleb keeta liiter vett 800 grammi suhkruga siirupiks ja sinna lisada kilo kuubikuteks tükeldatud suvikõrvitsaid ja niisama palju kirsse (kivid tuleb enne eemaldada). Kui segu uuesti keema läinud, peab selle kuumalt purkidesse tõstma.

Poti põhja jäänud siirupist valmibki maitsev maius pannkookidele. Siirupile tuleb lisada veel suvikõrvitsatükke, need pehmeks keeta ja saumikseriga sametiseks purustada, lisada veidi sidrunhapet ja moosisuhkrut. Kui moos on veel kümme minutit keenud, on aeg tõsta see purkidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles