Surfilaagrist kasvab tõelisi talente

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfshopi juhataja Erkki Soosaar on õnnelik, et Pärnu surfipealinna tiitlit aitavad kaitsta tema lastelaagri kasvandikud.
Surfshopi juhataja Erkki Soosaar on õnnelik, et Pärnu surfipealinna tiitlit aitavad kaitsta tema lastelaagri kasvandikud. Foto: Mailiis Ollino

Selline tunne, nagu oleks lastefilmis. Naine, kel värvilised õhupallid peas ja käes veepommid, sammub uhkelt ranna lastepargi poole. Kes see tegelane on? “Mina olen õhupallitar või õhupallide meisterdaja,” tutvustab Meelika Mäeorg ja hakkab usinalt kujundeid vormima. Kuningakrooni saab pähe ajakirjanikki.

Ballfonia OÜ omanik Mäeorg on sel suvel Pärnus esimest ja viimast korda. Teda kutsus siia kohvik, et ta lastele õhupalle meisterdaks. Ta on pallimaagiat teinud üheksa aastat ja õppis selle ära YouTube’i vahendusel. Vaadates, kuidas käte vahel õhupalli­vorstidest imetabased asjandused vormuvad, tundub, et tegemist on andega. Aga tema meelest ei ole see mingi tuumafüüsika.

Kehrast pärit õhupallitar oskab meisterdada 300–500 kujundit. Kõik sõltub laste tahtest. “Mõnda aga olen teinud ainult ühe korra. Näiteks üks poiss tahtis musta paadimootorit, sest issil oli selline. Tegin ja poiss oli nii õnnelik. Korra on tahetud bakterit,” loetleb Mäeorg. Mida aga täiskas­vanud tavaliselt soovivad? Mäeorg ­kurdab, et firmapidudel palutakse vulgaarseid kujundeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles