Automudelistid võistlesid Pärnus kestussõidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudelautode ringrada.
Mudelautode ringrada. Foto: Henn Soodla

Pärnu noorte loodus- ja tehnikamajas toimunud juhtraja mudelautode pikamaasõidul startis 15 kaheliikmelist võistkonda Eestist, Lätist ja Soomest.

Neli tundi kestnud võidusõidul teenisid esimese auhinna Kaiar Tammeleht ja Margus Jõgilaine, kes suutsid läbida 3449 ringi. Teiseks tulnud lõunanaabrid Janis Nabokis ja Peteris Dunis kaotasid võitjaile vaid kuue ringiga ja kolmanda auhinna teenisid 3403 tiiru kirja saanud soomlased Marko Pirinen ja Mika Someskoski.

Juunioride arvestuses olid parimad Bruno Põldäär ja Martin Tamm 3030 ringiga. Teiseks tulid Andy Aron ja Karmen Mets Sindist ning kolmanda autasu võtsid vastu kodurajal kihutanud Martin Joosep Säde ja Andres Raja. Pärnumaa paarid läbisid vastavalt 2955 ja 2359 ringi.

Mudelautospordi eestvedaja Pärnumaal Johannes Mets rääkis, et võistlus esikohale oli ülipõnev.

“Lätlastele Nabokisele ja Dunisele sai saatuslikuks vale võistlustaktika valik,” rääkis Mets. “Nimelt on pikamaasõidus stardimaksu sees kaks komplekti kumme korraldaja poolt ja omal soovil võis lisatasu eest osta kolmandagi paari. Lätlased läksid kahe komplekti peale välja, kuid Eesti võistkond Tammeleht-Jõgilaine otsustas kolme komplekti kasuks.”

Enne viimast sõitu oli lõunanaabrite edu eestlaste ees tervelt 47 ringi, kuid viimase sõidu poole peal kulusid nende sõiduki kummid sedavõrd, et kiirus hakkas kaduma.

Hädaolukorras olid liidrid sunnitud boksipeatuse tegema ja Eesti paar suutis neid kontrollaja lõppedes kuue ringiga lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles