Jahid startisid Pärnust Eesti pikimale kestussõidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust startis Watergate'i regatile 30 jahtlaeva.
Pärnust startis Watergate'i regatile 30 jahtlaeva. Foto: Malle Kosk

Eile startis Pärnu lahelt ligi kaks ööpäeva kestvale Watergate'i regatile 30 jahtlaeva. Suuremad jahid seilavad Liivi lahel 163 ja väiksemad alused 109 meremiili pikkusel distantsil.

“Watergate'i regatt on Pärnu jahtklubi hooaja suurim purjetamispidu, kuhu on alati oodatud palju külalisi nii Eestist kui lähinaabrite jahtklubidest,” ütles Pärnu jahtklubi kommodoor Egon Elstein. “1998. aastal ellu kutsutud Eesti pikimat kestuspurjetamise võistlust võib julgesti nimetada iga avamerepurjetaja küpsuseksamiks. Loodan, et meie klubi suvine tippüritus Watergate'i regatt pakub ka sel aastal palju meeldivaid sportlikke elamusi.”

Esimeses grupis kaitsevad Pärnu jahtklubi sportlikku au kapten Karl-Hannes Tagu meeskond jahil Lady Bird ja Aivar Tuulbergi mehed jahil Katariina II. Teises grupis startisid Mia (Erki Melts), Adventure (Alo Murutar), Sugar (Mihkel Kosk) ja Jinx (Karl Robert Trink).

Kolmanda grupi favoriidiid on Pärnu jahid Georg (Viktor Feofanov) ja Windwalker (Raiko Lehtsalu) ning viienda grupi arvestuses seilavad Lili Marleen (Mart Alliku), Lind (Jüri Sõber), Tuulekaja (Egon  Elstein) ja Sinilind (Väino Hallikmägi).

Olenevalt ilmast võib kiiremaid jahte oodata regati finišisse juba täna enne päikeseloojangut. Watergate'i regati pidulik lõpetamine ja võitjate autasustamine toimub homme õhtul jahtklubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles