Loovuse kooli juhataja loeb taimede sõnumeid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kuna tegelen vaimsete asjadega, ei ole minu eesmärk lihvitud aed,” ütleb MTÜ Loovuse Kooli juhataja Anne Linnamägi, kelle koduõue kaunistab kõrge roosipõõsas.
“Kuna tegelen vaimsete asjadega, ei ole minu eesmärk lihvitud aed,” ütleb MTÜ Loovuse Kooli juhataja Anne Linnamägi, kelle koduõue kaunistab kõrge roosipõõsas. Foto: Urmas Luik

Tartust pärit Anne Linnamägi ütleb, et tal sai linnast isu täis ja mõte tulla looduse keskele mere äärde võitis ta seitsme aasta eest täielikult.

“Minu esivanemad on saarlased, võib-olla sellepärast tahtsingi hingata mere hõngu, leidsin siin ühe mahajäetud maja, mis saigi koduks tehtud. Mees elas siis veel, oli toeks,” räägib Anne, kes Jaagupi külas on loonud MTÜ Loovuse Kooli ja korraldab Hiina meditsiinile tuginevaid kursusi ning oskab lugeda taimede sõnumeid.

Taimed räägivad Annega seda enam, et lõpetanud Tartu ülikoolis geograafia ja hiljem psühholoogia eriala, õppis energiline naine Jaapanis ikebanakunsti, lõi kodulinnas lillekooli ja koostas raamatu “Taimesõnumid”.

Maakodus vanade õunapuude varjus ei aja mitmekülgsete huvidega naine iga rohuliblet taga, sest vaimsete asjadega tegeldes ei ole tema eesmärk lihvitud aed. “Loodus ise ja meri ei vaja enam lipsu pähe,” leiab ta.

Suhtesobivuse nõustaja, energiaväljade ja -rütmide määraja, kvantteraapia tundja – see on põgus ülevaade tegevusest, mille kõrval Anne on kirjutanud mitu raamatut, millest viimasena ilmus “Kvantnägemine I osa. Tervendavad rannakivid”, südasuvel kirjutab ta selle teist osa. Ja nagu vastukaaluks teaduslikele käsitlustele on tal käsil Jaapani haikud, millele illustratsioonid teeb kunstnikust tütar. Teinegi tütar, muusikaterapeut, on emale abiks, kui kellegi elujõd vajab taastamist lüüra saatel.

“Linnas sellise tunnetusliku tööga tegelda ei saa, linn oma kiiruse ja toimetustega võtab suure osa ajast ära,” leiab jutukaaslane, kes valmistub korraldama õpperetke rannakivide juurde, et rääkida, kuidas need maandavad stressi ja sobivad koduapteeki.

“Kirjutamine, uurimine ja loodusetunnetus – see on minu privileeg siin,” kinnitab Anne, kes kohapealsete suvekursuste kõrval on nõustaja Pärnu ravikojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles