Heli vedas Häädemeeste hääd külad kokku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri juhiabi ja Krundiküla elanik Heli Kaskla vedas “Häädemeeste hääde külade” projekti ning vaimustus koduvalla inimeste tegutsemistahtest.
Endla teatri juhiabi ja Krundiküla elanik Heli Kaskla vedas “Häädemeeste hääde külade” projekti ning vaimustus koduvalla inimeste tegutsemistahtest. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste valla külade esimest ühist projekti “Häädemeeste hääd külad” toetas kodanikuühiskonna sihtkapital, töökava eest vastutas Soometsa külaselts ja projekti juhtis Krundiküla elanik Heli Kaskla, kes töötab Pärnu Endla teatris juhiabina.

Ettevõtmise siht oli külaseltside, vallavalitsuse ja kodanikuühiskonna arendamine ja tugevdamine ning tulem sisutihe infovoldik, mille materjalid pani kokku Kabli küla hing koduloolane Malle Alunurm.

“Me ei saa seda projekti unarusse jätta, me ei saa seda liitu käest lasta, külaliidrid vajavad koolitamist ja valla suuremate küladega tekkinud hea koostöö jätkamist,” kinnitab Heli, kelle sõnutsi jäid projektis osalenud kavandatuga rahule. “Külainimesed said üksteist näha, valla piires tuttavamaks, abivallavanem Toomas Abel käis kõige aktiivsemalt meie aruteludel ja üritustel, kuid ettepanekutega valla arengukavasse jäime hiljaks.”

Viljandimaalt pärit Heli on Jaagupi naaberkülas ja seda piirkonda hõlmavas Krundikülas elanud paarkümmend aastat, seal on tema mehe Andrese kodukoht. Nüüd on Kaskla, Rulli, Oksa ja mõni pere veel piirkonna ettevõtmiste vedajad ja kogukonnatunde kujundajad.

“Algatuseks tegime külaplatsi, Aare Pahk andis selleks oma maast tüki. Kuna meil seltsi ega seltsingut ei ole, panime raha kokku ja teist suve tegime seal jaanituld ning sadakond inimest tuli kohale,” seletab Heli sädevil silmi.

Mõttes mõlguvad kodukandipäevad, kroonikaraamat ja veidi üle 100 elanikuga Krundiküla arengukava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles