Pärnumaa võitis Rakveres mälumängu ja sangpommitõstmise

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa lustliku delegatsiooni lippu kandis Rakveres Eestimaa mängude avadefileel maavanem Andres Metsoja.
Pärnumaa lustliku delegatsiooni lippu kandis Rakveres Eestimaa mängude avadefileel maavanem Andres Metsoja. Foto: Erakogu

Eestimaa XIII suvemängudel Rakveres oli Pärnumaa suurtest maakondadest viies, alavõidud saadi mälumängus ja sangpommitõstmises, lisaks teeniti hulga individuaalmedaleid.

Maakonna esindust mängudel juhtinud Kaiu Kustasson ei salanud, et maakondlikult loodeti saada kõrgemat kohta.

“Meie valdadest olid esindatud Paikuse, Audru, Vändra, Tahkuranna ja Saarde, linnadest Pärnu ja Sindi. Valdu on varem ikka väljas olnud mõnikord isegi 14, aga nüüd tunnetatakse, et pole enam konkurentsivõimelist sporditaset, ja jäädakse koju. Teine põhjus on rahakoti kõhnus ja kolmas see, et valdades napib ilma rahata tegutsevaid eestvedajaid,” rääkis Kustasson.

“Kui vaatan võitnud Tartumaad ja teisigi meist ettepoole tulnud maakondi, siis nende sportlik tase on tänu töötavatele spordikoolidele, palgal olevatele treeneritele ja toetavatele omavalitsustele kõrgem,” lisas spordijuht.

Pärnu linn linnade arvestuses kolme parema sekka ei mahtunud (lõplikku arvestust pühapäeval lõppenud mängude linnade ja valdade üldseisu kohta teisipäeva lõunaks veel ei olnud), aga sellegi poolest teenisid pärnakad Kustassonilt kiidusõnu.

“Tore, et linn esimest korda välja tuli,” rõõmustas Kustasson. “Kedagi ei sunnitud, kõik alad ja klubid tulid ise. Ja näiteks võrkpallur Anna-Liisa Sutt tunnistas, et ta ei kujutanud ette, kui suur võistlus see on.”

Kustassoni hinnangul korraldasid spordiliit Jõud ja Rakvere mängud väga hästi, samas tõdes ta, et paljud osalejad, eriti noorem rahvas, võttis seda suurüritust ka kui võimalust tõsiselt pidutseda.

Võideti mälumäng ja sangpommitõstmine

Mälumängus oli Paikuse (Jaan Allik, Kalju Viirsalu, Teet Pärna, Lauri Frei ja Tiit Lehtme) valdadest teine ja Saarde (Mattias, Urmas ja Rutt Song, Kalmer Männik ja Käde Reinthal) kolmas, aga kokku kindlustasid Pärnumaale alavõitu. Ühe kahest, sest veel võideti võistkondlikult sangpommitõstmine.

Kolmandaks tuli Pärnumaa kreeka-rooma maadluses, meeste ja naiste võrkpallis (meestest oli Pärnu linnadest kolmas, naistest Pärnu linnadest viies, Audru valdadest neljas), samuti nii poiste kui tüdrukute jalgpallis.

Individuaalmedaleid tuli terve hulk

Individuaalselt võitis kreeka-rooma maadluses pärnumaalastest kulla Alo Toom, kergejõustikus said esikoha Risto Laanemets 100 ja 400 meetri jooksus, Rivar Tipp 400 m jooksus, Rain Kask kaugushüppes, Ebe Reier 100 m jooksus, Lisett Luts tüdrukute 800 meetris, Liina Laasma odaviskes, Jana Junson ja Eda Vaino veteranide odaviskes.

Orienteerumise teatevõistluses tõid M55 klassi võidu Jüri Leesmäe, Sulev Tuude ja Kalev Hunt, sangpommitõstmises võitsid individuaalselt Madis Tähiste, Mihkel Poom ja Koidu Killing, võistkondlikku alavõitu aitasid kindlustada individuaalselt kahvatumate medalitega leppinud Evald Virkus, Valdi Killing, Toivo Põldur, Hannes Maal, Siiri Univer, Malle Tiko ja Ülle Miil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles