Juhtkiri: Rõngastatud lapsed

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Juba 2004. aastast kannab Pärnu UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit, ja kuigi selle üle võis vahepeal küll vaielda, kas Pärnu on ikka lastesõbralik, on asjad vaikselt paranemas.

Tänu Vallikääru ja Rannapargi renoveerimisele sai linn juurde kaks tõepoolest uhket ja põnevat mänguväljakut. Kuigi selliseid mõnusaid paiku võiks linnas veelgi enam olla, peaks väiksematele linlastele ja külalistele lõbu pikemaks jätkuma.

Paik, kus lapsi suvisel ajal palju mängib, on muidugi rand ja sealses rahvahulgas pole sugugi erandlik, et mõni pisike kodanik kaduma võib minna. Aitamaks selliseid olukordi kiirelt lahendada ja laps perega kokku viia, on suureks abiks lastele mõeldud uudsed käepaelad, millele vanemad oma telefoninumbri saavad kirjutada.

Osa suvest ja rannailmadest on küll juba seljataga, kuid parem veidi hiljem kui üldse mitte kunagi.

Sellise pisikese, kuid leidliku abivahendi kasutuselevõtt on väga tänuväärne ja kenasti välja mõeldud. Siinkohal kiidame SA Pärnumaa Turismi ja AS Premia Foodsi, kes käepaelad valmis tegid.

Kahtlemata tasuks randa suunduvatel vanematel mõnelt vetelpäästjalt või Premia müügipunktist oma võsukesele käepael nõutada. Kui käepael juba peal, ei maksagi seda rannast lahkumisel ära võtta või kui muidu ei saa, olgu neid päris mitu rahakoti vahel varuks, sest rahvast pungil on ju kogu Pärnu linn ning suurüritusi, kus laps ekslema võib minna, toimub samuti sageli.

Pärnus on alguse saanud üks hea algatus, millest kindlasti tulu tõuseb, aga neid paiku, kus käepaela omanikuks võib saada, võiks leiduda veelgi enam ja kõikjal linnas, mitte vaid rannas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles