Odaduelli võitis Liina Laasma

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma tähtsaim võistlus on EM Tallinnas.
Liina Laasma tähtsaim võistlus on EM Tallinnas. Foto: Erakogu

Bigbanki Kuldliiga kergejõustikus jätkus neljanda etapiga Jõgeval. Viimane etapp tuleb 9. augustil Viljandis ja selle eel on jackpot’i võitmise võimalus veel vaid Eesti kõrgushüppe rekordi omanikul Anna Iljuštšenkol ning Venemaa kaugushüppajal Olga Balajeval.

Pärnumaalastele pakkus huvi naiste odavise, kus konkureerisid seda ala Eestis pikalt valitsenud Moonika Aava trooni hõivanud, kuid tänavu vigastuse süül veel mitte võistelnud Raine Kuningas ja Tõstamaa treeneri Jaan Tamme kasvandik, hiljuti Rakveres 57.82ga Eesti noorterekordi teinud ning kümnekonna päeva pärast Tallinnas algavaks omaealiste tiitlivõistlusteks valmistuv Liina Laasma.

Väärib meenutamist, kõik kolm odanaist on pärnakad – Moonika Aava treenis Altiuses Ando Palginõmme käe all, Raine Kuningas sirgus Pärnu Kalevi kergejõustikuklubist ja tema treener oli Eva Kuningas.

Jõgeval jäi Laasma ja Kuninga duellis kindlalt peale Eesti nooruke edetabelijuht Laasma, kes sai kirja 55.86 Kuninga 52.90 vastu.

“Mulje jäi positiivne, Liina viskas ikkagi vaatamata üsna rasketele tuuleoludele ja veel nappivale stabiilsusele kaks korda üle 55 meetri ning pahad polnud ülejäänudki katsed,” kinnitas praegu koos hoolealusega viiepäevases treeninglaagris Türil viibiv treener Jaan Tamm. “Liina tase on mullusega võrreldes tublisti tõusnud. See Rakvere rekordvise oli veel korraliku varuga – kõik treenerid kinnitasid, et visanuks ta veidi kõrgema nurgaga, olnuks 60 meetrit käes.”

Alla 20aastaste kergejõustiklaste Euroopa meistrivõistlused peetakse Tallinnas 21.-24. juulil, Laasmal tuleb kvalifikatsioonivisked teha 23. juulil.

“Lootusi tuleks vaadata positiivselt,” arvas treener Tamm. “Maailma edetabelit juhib 60.69ga mullune MM-hõbe lätlanna, teine on hiljuti noorte MMi võitnud aasia nimega sakslanna ja kolmas 57.82ga Liina. Tema järel on pooleteist meetri kaugusel Tšehhi tüdruk. Lihvime siin Türil vormi ja loodame, et kodune EM läheb hästi.”

Laasma Jõgeva-konkurendi Raine Kuninga kohta ütles Jaan Tamm, et esimesel võistlusel ei saanud Kuningas oda veel õigesti lendama, aga paistis, et ta nautis areenile naasmist.

Bigbanki Kuldliiga Jõgeva võistlusel olid silmapaistvalt tublid veel kaks Pärnust kasvanud kergejõustiklast. Võistlusrajale tagasi tulnud andekas sprinter ja mitmevõistleja Ebe Reier oli lätlanna ja venelanna järel kolmas 100 meetri jooksus (12,26) ja tõusis autasustamispjedestaali kolmandale astmele ka 400 meetri jooksu järel.

Meeste 400 meetri jooksus võtsid kaksikvõidu Lõuna-Aafrika Vabariigi veerandmailerid Sibusiso Sishi (46,51) ja Shaun de Jager (47,76), neile järgnes parim kohalik mees Rivar Tipp, kelle lõpuaeg oli 48,58.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles