Taipoksijad noppisid koduselt võistluselt kaks võitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romet Tammistu (vasakul) jäi kõvas lahingus kodupubliku ees saavutatud võiduga väga rahule.
Romet Tammistu (vasakul) jäi kõvas lahingus kodupubliku ees saavutatud võiduga väga rahule. Foto: Erakogu

Laupäeva õhtupoolikul Pärnu spordihallis aset leidnud kõrgetasemelisel võitlusõhtul “Power Fight Night 3” näitasid Ristjan Talve juhendamisel harjutavad Pärnu Power Fighti tiimi sportlased südikaid esitusi.

Kaheksast matšist viies võistlustules olnud kohalikud taipoksijad eesotsas kahekordse “Power Fight Night’i” võitja Antti Pelbergi ja “Estopen 2011” low-kick’i kuni 75 kg võitja Romet Tammistuga said võidurõõmu tunda kahel korral.

Õhtu esimeses vastasseisus kaalukategoorias 84 kg K-1 reeglite järgi näitas kolme kaheminutilise raundi jooksul raudseid närve ja enesekindlat rünnakut Pärnu Power Fighti tiimi esindaja Toivo Pettinen, alistades Mehis Kuusemäe (Team Moisar) ülekaalukalt ja kohtunike üksmeelsete häältega 3:0.

Pettineni sõnul võis mäekõrgune üleolek olla tingitud sellest, et matši ettevalmistus oli pikk ja põhjalik, kuigi kuu enne võistlust selgus, et varem planeeritud poksimatši asemel tuleb ringi minna K-1 reeglite järgi.

“Tahan tänada oma vastast Mehis Kuusemäed, kes oli nõus lühikese ajaga mänguplaani kokku panema ja võitlusesse astuma,” tunnustas Pettinen vastast.

Kaalukategoorias 80 kg K-1 reeglite järgi pidi Germo Nurmsoo (Pärnu Power Fight Team), vaatamata esimese raundi domineerimisele, leppima tehnilise nokaudi ja kaotusega Gert Ennokile (Haapsalu Hado).

Intrigeerivaimaks kujunes aga 16aastase Anne-Mari Matsi (Pärnu Power Fight Team) ja 28aastase Soome tšempioni Essi Riihimäki vastasseis. Kaalukategoorias kuni 60 kg K-1 reeglite järgi toimunud matšis võttis kohtunike otsusega 3:0 võidu Riihimäki, kuid kodupubliku marulise toetuse saatel vaprat vastupanu osutanud Matsil õnnestus soomlanna lausa kolmel korral matile kukutada.

“Mina jäin matšiga rahule, sest olin nii kaua trenni teinud ja andsin endast kõik,” võttis noor poksineiu kohtumise optimistlikult kokku. “Vastane oli vanem ja kogenum, ikkagi Soome tšempion. Tal olid tugevad kiired jalalöögid, nendega korjaski arvatavasti punkte. Järgmine kord läheb paremini, loodan, et tuleb võrdsem vastane. Tunnen end väga hästi ja minu jaoks on see juba pool võitu.”

Teist korda oli ligi tuhandepealisel publikul põhjust rõõmustada, kui vastamisi läksid kaalukategoorias 75 kg K-1 reeglite järgi Leedu meister Arnas Daunoravičius ja Pärnu üks esivõitleja Romet Tammistu. Närvesöövaks ja tasavägiseks kujunenud kohtumises pidi leedulane pärnulase 2:1 paremust tunnistama.

Traditsioonilise taipoksi reeglite järgi peetud 72,5kilogrammiste meeste armutus vastasseisus tuli tänavusel kikkpoksi Eesti meistril ja sügisel Eesti koondisega Itaaliasse Euroopa meistrivõistlustele sõitval Antti Pelbergil 3:0 alla vanduda endast paar aastat vanemale Rootsi suurima taipoksi klubi võitlejale Ansas-Riber Samir Alvandile.

“Vastane oli vasakukäeline, mis tegi mul võitlemise raskeks, olen ühe korra enne vasakukäelise vastu võidelnud ja tol korralgi kaotanud,” tõi Pelberg välja kaotuse ühe põhjuse, kuid lisas, et Alvand ründas küll tugevate jalalöökide ja teravate käte- ning küünarnukilöökidega, aga mitte piisavalt, et teda jalust lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles