Taaramäe ootab Püreneesid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Liis Treimann

Täna ronivad Prantsusmaa velotuuri sõitvad ratturid Pürenee mägedesse ja neid etappe ootab parima noore särki jahtiv ning erakordselt lootusrikkas meeleolus Rein Taaramäe eriliselt.

“Tuleb veel kolmapäevase etapiga maha saada ja siis saab näha, kas mu mootor töötab nii, nagu vaja,” kirjutas Taaramäe oma blogis teisipäeva õhtul.

Vändra Vikost Erich Perneri käe alt Coffidise esinumbriks kasvanud Taaramäe oli enne eilset etappi üldarvestuses 18. kohal, kaotades liider Thomas Voecklerile 4 minutit ja 52 sekundit.

Parima noore arvestust juhtis Robert Gesink, kellele temast eraldistardis kahtluseta ja mägedes ilmselt kõvem Taaramäe kaotas 51 sekundit.

Esmaspäevast etappi kommenteeris Taaramäe kui naudingut jalgrattaga sõita, ometi oli ka ohtlikke momente nagu suur kukkumine 15. kilomeetril ja väga kiire ning ohtlik laskumine etapi lõpuosas.

“Täisgaas pandi kohe alguses peale,” meenutas Taaramäe. “Kui viis meest eest ära sai, oli juba 40 kilomeetrit uhatud ja keskmine kiirus selleks momendiks 52 km/h.”

“Lõputõusu eel oli punt pikk ja tempo kõva, aga sõitsime Contadori ning Schlekiga vahe kinni. Siis nägime, et veel umbes 25 meest on kümne sekundi kaugusel ja me suutsime kahekesi Contadoriga needki kätte saada,” lisas rattur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles