Moodne õppehoone üllatab õppureid ja uudistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse arvukas pere suundus mullu sügisel Niidupargi uude õppehoonesse lõbusas rongkäigus.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse arvukas pere suundus mullu sügisel Niidupargi uude õppehoonesse lõbusas rongkäigus. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) tuhandeliikmelisel kooliperel lõppes esimene õppeaasta Niidupargi uues õppehoones, kuhu kogu koolipere suundus südalinnast rõõmsas rongkäigus.

Teadmistepäeva künnisel tunnistas pidulikku sündmust Niidupargi õppehoone ees üle 1000 silmapaari: kutsehariduskeskuse õpilaste ja töötajate kõrval haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, maavanem Andres Metsoja ja teisedki koolipere rõõmust osa saanud ning majaga tutvumise järel ohtralt kiidusõnu öelnud külalised.

Pärnumaa kutsehariduskeskus võttis ehitajalt Niidupargis vastu toitlustus-teenindusõppe praktikabaasi, neljakorruselise moodsa sisustusega hoone.

Pärnu linnapea rõõmustas jõudsasti arenevat ja Pärnumaa suurimat, 1338 õpilasega kooli sellega, et andis direktorile üle ehitusloa, mis lubas hakata Niiduparki rajama kutseõppijate tarvis autoremondi- ja metallitöökoda. Tänavu sügiseks valmib seegi.

“Kutsehariduse maine paraneb, Pärnumaa kutsehariduskeskus on tõsiseltvõetav konkurent gümnaasiumidele,” kinnitas PKHK nõukogu esimees Toomas Kuuda ja soovis koolilt tihenevat koostööd tööandjate, ettevõtjate ja linnarahvaga.

Fantaasiaküllane sisekujundus püüab pilku

Reklaamiagentuuris Creatum sündinud Pärnumaa kutsehariduskeskuse uue õppehoone sisegraafikalahendus on pälvinud palju kiidusõnu.

Niidupargi õppehoone sulandub viis aastat tagasi kasutusele võetud osaga ning annab klaasfassaadiga säravat vaheldust. Kooli lennukas sisegraafika on väga eriline ja paistab silma, vaimukusega pole kokku hoitud ja kooli iseloomuga sobib kõik imehästi.

Sisekujundus on pälvinud Riias Golden Hammeri rahvusvahelisel reklaamifestivalil Art Directioni kategoorias hõbeda, eesti keskkonnadisaini kategoorias kuldmedali ning hõbemedali illustratsiooni ja fotograafia kategoorias.

Reklaami- ja kommunikatsioonikonkursi “Kuldmuna” galaõhtul pälvis PKHK seinagraafika graafilise disaini kategoorias kuldmuna.

Pärnu noortele mõeldud keskkond sai uue hingamise läbi graafika, mis lähtus erialadest, mida koolis õpetatakse. Loominguline ja fantaasiaküllane keskkond toetab ja inspireerib õpilasi. Jagub avarust, ruumi ja õhku, mida rõhutab läbi korruste ulatuv esinduslik aatrium.

Sügiseks valmib auto- ja metallitöökoda

Pärnumaa kutsehariduskeskuse uuele auto- ja metallitöökojale on selle aasta jooksul pandud nurgakivi ja peetud sarikapidu, sügisel saab Niidupargi õppekompleks taas uute tänapäevaste võimaluste võrra rikkamaks.

Kolmekorruselise 2938ruutmeetrise õppehoone esimesele korrusele on kavandatud auto- ja metallitöö erialadele õppetöökoda-autolabor ja metallitöökoda, teisele korrusele jäävad pesemis- ja riietusruumid õpilastele ning õppelaborid, kolmandale korrusele õppelaborid ja ruumid kutseõpetajatele.

Peale õppehoone rajatakse 1800 ruutmeetri suurune õppesõidu harjutusväljak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles