Juhtkiri: Hull lugu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti riigile kuuluva AS Hoolekandeteenuste kava rajada Pärnusse Väike-Posti tänavale erivajadustega inimeste hooldekodu, mille toimimiseks tuleb praegusele aiaalale juurdeehitus teha, tekitas osas ümberkaudsetes elanikes oodatult meelepaha. Väike-Posti ja Kivi tänava elanikud võivad tõepoolest tunda end häirituna mõttest, et peavad tulevikus eramukvartalit vaimupuudega inimestega jagama. Projekteerimistingimustega polnud päri kaks ettevõtjatki, kes võimaliku hooldekodu naabrusesse korruselamud soovivad rajada, ja nemad juba võitluseta alla ei anna, sest arenduse väärtus võib emotsionaalsetel põhjustel suure löögi saada.

Tõenäoliselt jäävad elanike protestid projekteerimistingimuste väljaandmisel ometi arvestamata, sest vaevalt linnavalitsus vaesel ajal kinnistu eest pakutavad 223 700 eurot vastu võtmata raatsib jätta, kuid probleem ei kao.

Konflikti peamist allikat pole vaja kaugelt otsida. Loo alguspunkt peitub selles, et elanikud ei saanud linnavalitsusest täpset vastust, mis asutus ja milliste hoolealustega nende aia taha tuleb. Teabe puudumisel on košmaarsed kujutelmad mootorsae ja hokimaskiga psühhopaatidest ümbruskonna õunapuid ja näitsikuid rappimas kerged tekkima.

Võimalikku konflikti võinuks ette näha nii AS Hoolekandeteenused kui linnavalitsus ja kutsuda üleaedsed infovahetusele juba enne protestilaine teket. Nii jäänuks mõnigi vastuväide tulemata ja saanuks vältida ettevõtmise toppamist.

Pärnu Postimehel pole vähimatki põhjust uskuda, et kavandatav hoolekandeasutus Väike-Posti ja Kivi tänava piirkonna inimeste elu vähem elamisväärseks või ohtlikumaks muudab. Küll leiame, et väga ebakorrektne oli sealne rahvas infosulgu jätta. Lihtne hoolimine oma linna kodanikest paistab sellise käitumise valguses linnavalitsusele võimaliku rahasüsti kõrval küll teisejärguline olevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles