Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Hannely Raestu ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

“30 rahvuslikus stiilis ehet”

Eesti rahvuslikud mustrid on jätkuvalt oma populaarsuse tipul. Sarjas „Tee ise!“ ilmunud kolmandas raamatus saavad kokku traditsioonilised ja moodsad käsitööviisid.

Rahvusmustrid villas ja vildis, nahkehistööna ja polümeersavist voolituna kohtuvad kaunites ehetes ja ehtekomplektides. Inspiratsiooni ja õpetussõnu jagavad Kadri Rebane, Endla Murd, Herdis Elmend, Tage Talvoja, Signe Taremaa ja teised käsitöölised loovusest pakatavast Maarja-Magdaleena gildist.

Fookus.



Aleksei Turovski, “Mälumängud lastele: põnev loomariik”

Raamat on järg kahele varem ilmunud laste mälumänguraamatule. Ka selles raamatus on vahva tegelane nimega Mõttelind, kellele üle kõige meeldib igasugustele küsimustele vastuseid otsida.

Mälumängukogumikus on üle 1000 looduse ja loomariigiga seotud küsimuse, mille on koostanud tuntud loodusesõber Aleksei Turovski.

Cum Laude.



Juija ja Tomas Wieslander, “Mamma Muu ehitab”

Mamma Muu on isevärki lehm, kes selles raamatus ehitab endale onni puu otsa. Mamma Muu sõber Vares jälgib tema tegemisi ega saa üldse aru, miks peab üks lehm tegelema selliste asjadega.

See on lahe raamat kahe sõbra tegemistest, lõbusad pildid teevad lugemise veel toredamaks.

Karrup.



Roald Dahl, “George’i imeline arstirohi”

George’i vanaema on kõige kohutavam vanaema maailmas. Sellise vanaemaga peab poiss üksi kodus olema. Vanaema pahuruse raviks on vaja arstirohtu.

George teab täpselt, millest see kokku segada. Milline mõju rohul on ja mis edasi juhtub, saab igaüks juba ise lugeda.

Draakon & Kuu.



Walter Moers, “Kapten Sinikaru ja 1/2 elu”

Kartmatu kapten Sinikaru seikleb oma 13 ja pooles elus muinasjutulisel Zamoonia mandril, kus kõik on võimalik. Ainult mitte igavus. Erilises maailmas kohtub kapten põnevate olendite, nagu kääbuspiraatide, kotervaimude ja koopakolliga. Romaan on tõlgitud paljudesse keeltesse ja rahvusvaheliseltki on raamatut saatnud suur edu.

Pegasus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles