Kuidas bussi peatada

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara Lehtna.
Barbara Lehtna. Foto: PP

Murelik lugeja pöördus Pärnu Postimehe poole, sest linnaliini buss, millega ta sõitis, peatuses ei peatunud. Kui ta bussijuhi käest aru pärima läks, teatas too jämedalt, et bussi peatamiseks tuleb vajutada stop-nuppu, bussijuhil ei ole muidu kohustust peatuda.

“Nupu vajutamine ei ole kohustuslik, see on soovitatav, et bussijuhid näeksid ja peataksid, kui keegi tahab maha minna,” selgitab Pärnu linnaliinide spetsialist Marge Vilsaar, miks bussides kord muutunud on.

Vilsaare teada ei ole väga palju inimesi, kes oleksid oma peatusest mööda sõitnud, võib-olla mõni puhkaja, kes ei ole nupuvajutustega harjunud. Bussides on ammu sildid, mis sõitjaid juhendavad ja aitavad.

Kuigi Pärnu bussiliiklus on teedeehituste tõttu kiire muutuma, ei ole bussi sise-eeskirju muus osas juba ammu uuendatud. Viimase olulise muutusena toob Vilsaar välja selle, et Haapsalu maanteel asuv Jaani peatus on teeremondi tõttu viidud kurvi taha ehk ligi 150 meetrit edasi, ja tema sõnutsi on võimalik, et peatus sinna jääbki.

Kui bussis käitumisreeglid muudetakse, lubatakse sellest kindlasti eelnevalt teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles