Galerii: Pärnus algas suupillifestival

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ennelõunal sai Pärnus Kuursaalis avaakordi 10. suupillifestival “Baltic Nordic Harmonica”, mis toob kokku rohkem kui paarsada suupillimängijat.
Täna ennelõunal sai Pärnus Kuursaalis avaakordi 10. suupillifestival “Baltic Nordic Harmonica”, mis toob kokku rohkem kui paarsada suupillimängijat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna sai Pärnus hoos sisse 10. suupilifestival “Baltic Nordic Harmonica”.

Suupillifestivali esimesel tunnil, kui kuursaalis algas konkurss, oli saal kuulajaid täis.

Publikuks enamasti keskealised, nende seas palju soomlasi, kes suupillimuusikast väga lugu peavad.

Festivali korraldaja Elmar Trink ei osanud veel öelda, kui palju on osalejaid konkursil või festivalil üldse (kõik esinejad ei võta konkursist osa), sest registreerimine kestab.

Žürii liikmete seas olid festivali peaesinejad Philip Achille Suurbritanniast, kes 2003. aastal konkursi võitis, ja Gerhard Müller, ülemaailmsete suupillifestivalide peakorraldaja.

Festival toimub iga nelja aasta tagant Saksamaal. Müller on maailma suupillifestivalide organisatsiooni juhatuse esimees. Pärnu festival pole selle organisatsiooni täisliige, kuid on kursis tema tegevusega.

Gerhard Müller, kes esimest korda on Pärnu festivalil, kiitis selle tehnilist korraldust, kuid ei osanud midagi võistlejate kohta öelda, sest oli vaid esimesi esinejaid kuulanud.

Pärnu suupillifestival kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles