Paduvihm lõhkus Pärnus teed viies kohas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilse paduvihma järgi tekkis keset sõiduteed auk ka Tallinna maantee ja Vana-Rääma tänava ristmikule. Täna pärastlõunaks oli see parandatud.
Eilse paduvihma järgi tekkis keset sõiduteed auk ka Tallinna maantee ja Vana-Rääma tänava ristmikule. Täna pärastlõunaks oli see parandatud. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Eilse paduvihma järel lõhkus Pärnu teid viies kohas, kanalisatsioonitrasse haldava veefirma hinnangul pidas süsteem paduvihmale siiski hästi vastu.

Eile lõhkus mõnekümne minuti jooksul maha sadanud tohutu vihmavee hulk Pärnus teealust täitepinda kahes kohas Ringi tänaval, Kuninga tänaval, Pühavaimu tänaval ja Tallinna maanteel.

Et Pärnus on üle 100 kilomeetri kanalisatsioonitorustikke, üle 50 punpla ja 47 000 kaevu, pidas ASi Pärnu Vesi juhataja Garri Suuki sõnutsi süsteem hästi vastu.

„Eilne torm, äike ja paduvihm pani süsteemi proovile ja peab ütlema, et see pidas tohutule veehulgale hästi vastu,“ lausus Suuk. „Pooled punmplad olid eile „punases“. Näiteks Papli tänaval, kus pumpla veetaseme nivoo on tavapäraselt kaks meetrit, oli eile see kuus meetrit. Mõnes pumpla tööd häirisid ka elektrikatkestused, aga üldiselt pidas süsteem väga hästi vastu ja saime oma jõududega hakkama.

Veefirma juhi sõnade kohaselt kaevatakse probleemsed kaevud lahti, et selgitada välja nende vigastuste põhjused.

Suuk märkis, et Ringi tänaval ja bussijaama juures, kus pärast eilset sadu ulatus vesi põlvini, peaks pärast uue ja võimsama äravoolusüsteemi ehitamist uputused lõppema.

Veefirma juhi sõnutsi tegeleb veefirma praegu jõudumööda kanalisatsioonikaevude kaante puhastamisega. Suugi sõnutsi võiksid majaomanikudki vaadata oma kodu lähedal asuvad kaevuluugid üle ja vajadusel neel lehtedest puhastada, et uue suure saju korral ummistusi vältida. Samuti soovitas ta veefirma dispetšerile teatade kohtadest, kus sadevesi pikema aja jooksul ära ei voola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles