Kooli õppekavas puhuvad uued tuuled

, direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste keskkooli õpilased tänavu suvel Tallinnas 11. noorte laulu- ja tantsupeol.
Häädemeeste keskkooli õpilased tänavu suvel Tallinnas 11. noorte laulu- ja tantsupeol. Foto: Raimu Pruul

Uus kooliaasta on kohe algamas. Kümnenda klassi õpilasi ootavad ees põnevad muutused.

Kui siiani valisid gümnaasiumiosa õpilased kahe valikaine, kas turismi- või riigikaitseõpetuse programmi vahel, siis nüüd on seoses üleminekuga uuele riiklikule õppekavale meie koolis gümnaasiumiastmes kolm õppesuunda: loodusained, sotsiaalained ning ettevõtlikkus ja ettevõtlus.

Kõik valitavad suunad erinevad üksteisest kaheksa kursuse võrra.

Arvestades kooli soodsat asukohta looduskaitsealade vahetus läheduses, on just loodusained need, mille kaudu saab põhjalikud teadmised Liivi lahe ressursside olemasolust ja kasutamise võimalustest.

Sotsiaalainete suuna valijad õpivad tundma oma kodanikuõigusi ja -kohustusi, keskkonna ning inimarengu probleeme.

Kolmas suund peegeldab tänapäeva märksõnu “ettevõtlikkus”, “ettevõtlus ja võrgustik”, mis tähendavad nii kitsamas kui laiemas mõttes väga huvitavaid õppimisvõimalusi. Selle suuna toimimiseks kutsusime appi Tartu ülikooli Pärnu kolledþi õppejõud. Mitme kooli (k.a Pärnu-Jaagupi gümnaasium, Pärnu ühisgümnaasium) vaheline leping on selles suhtes uudne, et hõlmab tavakooli ja ülikooli võimaluste ühendamist.

Meie gümnasistid saavad nüüd lülituda ülikooli õppekavadesse ja tutvuda ettevõtluse eri tahkudega. Ettevõtlikkus ja ettevõtlus on peremehetunde kasvatajad ja aluse panijad maaelu arengule.

Soovin kümnenda klassi õpilastele õigeid valikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles