Perepäev koondas kogu koolipere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kooliaasta viimasel nädalal, kui väsimus igast silmapaarist vastu vaatab, on kosutav tegelda millegi muu kui õppimisega. Meeldiv vaheldus on Häädemeeste keskkoolis juba teist aastat perepäev, mis koondab nii õpilasi, õpetajaid kui ärksaid lapsevanemaid. Üritust veab kooli huvijuht Aire Kallas.

2. juunil koguneti kooli alles lõuna ajal. Koolipäev algas klassijuhataja tunni ja aktusega, kuid pärast seda sai igaüks leida endale meeldiva tegevuse töötubades. Kes maalis laastumaali, kes kaunistas salvrätitehnikas nõusid, valmisid nokad päikese kaitseks, süüteroosid ahju läitmiseks ja kaunistatud helkurid pimedaks ajaks.

Isad ja pojad said end proovile panna puutöös. Nii oligi, et agaramad meisterdajad võisid sületäie asjadega koju minna.

Samal ajal jätkus tegevust õues. Nooremad ronisid täispuhutud tiigrirajal, vanemad panid end proovile kiikingus. Juhendaja Argo Linnamäe näitas ette, kui kiirelt võib üle võlli lennata. Kahjuks tundus see ainult eemalt lihtne, julgetel katsetajatel Argo tulemust nii lihtne korrata polnud.

Õpetajate kastanid tõi tulest välja matemaatikaõpetaja Krista Hütt, kes julgelt kiigele astus. Üle võlli küll saada ei õnnestunud, aga lastele eeskuju andmiseks piisas.

Õues toimusid teatevõistlused ja mälumängud õpetaja Viktor Koobi ja raamatukoguõpetaja Merike Pruuli koostatud küsimuste põhjal. Saalis sai osaleda loteriis, kus iga loos võitis.

Perepäeval tutvustati slaidiprogrammi, mis valmis Saaremaa õppeekskursiooni põhjal. Häädemeeste õpilased osalesid Vilsandi rahvuspargi õppeprogrammides, käisid koos giidiga Viidumäe looduskaitseala õpperajal ja tegid läbi kummipaadiretke Vilsandi saarestikus. Külastati Kaali meteoriidikraatrit, tutvuti Saaremaa liigirikka taimestiku ja sealsete loodusharuldustega.

Kella viieks kogunes rahvas saali õpilaskontserdile. Kaasa elati luulelugejatele, lauljatele ja nii show- kui rahvatantsijatele.

Ja siis algas direktor Raimu Pruuli juhtimisel tordioksjon, kus igal maiasmokal oli võimalus valida muffinite, kookide ja tortide seast just see, mida hing kõige rohkem ihaldas. Kalleim, maasikatort, müüdi 15 euroga.

Päev oligi õhtusse saanud. Kes läks koju, kook näpu otsas, kes töötoas valminud meistriteosega. Oli ilus, päikesepaisteline ja huvitav päev, meeldiv vaheldus tavalisele koolipäevale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles