Millest on tehtud meie armas modell

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina modellialbumis on sadu pilte.
Carolina modellialbumis on sadu pilte. Foto: Erakogu

Sel kevadel lõpetas Häädemeeste keskkooli Carolina Bergstein – hõbemedaliga. Paljud teadsid, et see kaunis sihvakas tütarlaps on modell, kuid kas teati sedagi, kui palju Carolina juba moemaailmas saavutanud on?

Milline õpilane oli Carolina koolis? Tagasihoidlik, samal ajal meediv ja sõbralik suhtleja. Väga sihikindel ja kohusetundlik, sest suur osa materjalist tuli omandada iseseisvalt. Koolis töötas neiu individuaalplaani järgi ja sai oma eesmärgiga keskkool kahe aastaga lõpetada suurepäraselt hakkama.

Intervjuus andsime Carolinale võimaluse endale ise küsimusi esitada ja neile vastata.

Kuidas ma modelliks sain?

Kuigi olin alati tahtnud modelliks saada, ei tulnud ma selle peale, et end ise pakkuma minna. Kõik algas päevast, mil kohtasin oma esimese agentuuri omanikku, kellele olin silma jäänud. Järgmisel nädalal sõitsin Pariisi.

Parim modellinduse juures?

Parim osa on kindlasti reisimine. Mul on väga vedanud, sest olen palju reisinud, näinud eri kultuure ja õppinud keeli, huvitavate inimestega kohtunud ja uusi sõpru leidnud. Et modellitööd saab teha noorelt, arvan, et noore inimese “mugavustsoonist” väljapaiskamine kasvatab kiiresti ja teeb iseseisvaks. Plussiks on hea tasu, pealegi on töö nauditav.

Millistes kohtades olen seoses tööga käinud?

Enamasti olen töö tõttu sattunud suurematesse moepealinnadesse, näiteks Pariisi, Londonisse, New Yorki, Milanosse, Tokyosse. Kuid ette on tulnud reise kohtadesse, mille valimisel on oluliseks koha kunstipärasus. Näiteks on mind pildistatud Buenos Airese teatris, Marrakechi turul ja Sydney lähedal kõrbes.

Halvim töö juures?

Igal asjal on plussid ja miinused, ka modellindus ei ole nii glamuurne, kui paistab. Tuleb väga vara tõusta, tööpäevad on pikad ja rasked. Peab olema kannatlik ja vastupidav, et tihedas konkurentsis tööd saada. Edukal modellil puudub vaba aeg ja võimalus oma aega planeerida. Edul on väga kõrge hind.

Et olen pidevalt lennus, saan koju väga harva. Minu jaoks ongi siiani kõige raskem olnud koduigatsusega toime tulla, sest Eestisse saab keskmiselt kaks korda aastas.

Miks Häädemeeste keskkool?

Selleks ajaks, kui Häädemeeste keskkooli läksin, olin modellindusega tegelnud kuus aastat. Pärast põhikooli ma kohe edasi õppima ei läinud. Kuid kolmeaastase vaheaja järel tundus olevat õige aeg mõni aasta rahulikult kodus olla ja gümnaasium lõpetada.

Et Häädemeeste keskkoolis võimaldati mulle individuaalõppena kahe aastaga gümnaasium lõpetada, otsustasingi selle kooli kasuks. Olen tänulik, et mulle selline erand tehti ja et kõik õpetajad minu jaoks aja leidsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles