Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Hannely Raest ja Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Ilmar Trull, “Väike viisakas kärbes”

Luulekogumik sisaldab lõbusaid ja vaimukaid luuletusi. Kogu on illustreeritud autori enda joonistatud piltidega.

Varrak.



“Origami. 12 võrratut paberkujukest”

Volditavad paberkujukesed on jagatud kolme raskusastme järgi. Iga mudeli voltimiseks on abiks üksikasjalikud skeemid-juhised. Tulemuseks on vahva paberist loomaaed.

Koolibri.



“Ants Lepson, laevakapten ja maalikunstnik”

Raamat on Norras elava kaugsõidukapteni ja meremaalija, 1934. aastal Läänemaal sündinud Ants Lepsoni huvitav jutustus oma elust, laevadest, inimestest ja maalimisest.

Kapten Lepson läks merele 16aastasena, on teeninud laevadel viie riigi lipu all, alustades kõige madalamast ametist laevas ja tõusnud kapteniks.

Raamat toob lugejani ainulaadseid elamusi reisidest ja põnevatest seiklustest maailmameredel ja maadel. Nüüd juba üle paarikümne aasta on Lepson pühendunud maalimisele ja tema töid on eksponeeritud mitmes muuseumis.

Kirjastus SEJS.



Anu Raud, “Juturaamat”

Valimik tekstiilikunstnik Anu Raua lühijutte ja miniatuure nii kaugemast kui lähemast minevikust. Mõtlemapanevad tähelepanekud, sügav elutarkus ja avara hingega tunnetatud elu. Väike elamisõpetus igaühele, kel vaja abi oma raja leidmisel. Raamat loodusest, elust, inimesest, armastusest, tööst ja eluväärtustest, mida sageli märgatagi ei osata.



Helle Tiikmaa, “Sõda nähtamatu vaenlasega. Eesti Tšernobõli katastroofis”

25 aastat tagasi plahvatas Tšernobõli tuumaelektrijaama neljanda energiaploki reaktor. Eesti jäi küll saastepilvest peaaegu puutumata, kuid õnnetus tabas meie kodusid teisel moel: 1986–1989 saadeti Eestist katastroofipiirkonda ligemale 5000 meest. Mälestusteraamatus meenutavad kordusõppuste sildi all katastroofi tagajärgi likvideerima saadetud seda aega oma elus, mille järel polnud enam miski endine.

Kirjastus Tänapäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles