Ainuavastajadki peavad teadma, mida kirjutavad

, Pärnu Postimehe lugeja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugedes Toomas Alatalu kommentaari 21. juuli Pärnu Postimehes, õigemini selle ühte lauset, tekkis mul mure autori teadmiste sügavuse suhtes. Kui tegemist ei olnud sooviga ühe naaberriigi endist presidenti ja praegust peaministrit ilusamas valguses näidata, peaks politoloog peale kuupäevade ja poliitikute nimede teadma võõrkeeltele omaseid väljendeidki.

Kommentaaris esitatud väide, et Vladimir Putin palus vabandust kunagise “kellegi-täispissimise-avalduse” eest, on tagasihoidlikult öeldes eksitav. Putin ei öelnud seda ükskõik kelle kohta, vaid tema mõttemalli kohaselt terroristide suhtes. Asi oli aga veelgi kaugem pissimisest. Mõiste tähendab tegelikkuses kellegi mahalöömist ja oma vulgaarsuselt vastab talle eesti keeles vahest sõnapaar “kasti lööma”.

Kommentaari autor peaks teadma, et sellise ähvarduse esitaja sõnapaaris tähendab esimene sõna üldjuhul kedagi või midagi märjaks tegema. Pissimine on aga vene keeles isikukohane tegusõna ja selle kirjapilt on teistsuguse liitega.

Ilmselt tore on olla ainus või vähemalt esmaavastaja väites, et teise riigi tuntumaid poliitikuid lubas kellelegi kõrgelt peale pissida. Teada on aga vaja asjade sisu. Kui teadmistest puudu tuleb, võib internetis kasutada portaali formaslov.ru

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles