Pärnus näeb Eesti poksi tippe

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval neljapäeval, 11. juunil korraldab Eesti poksiliit Pärnu kuursaalis sportliku show-ürituse, kus astuvad ringi Eesti ja Läti parimad poksijad ning selgitatakse välja Eesti meister jõulöömises.

Üritust korraldav Ervin Kade poksiliidust märkis, et kunagi korraldas ta niisuguse poksiürituse Tartu Püssirohukeldris ja see meeldis Pärnu kuursaali ja Püssirohukeldri omanikule Rein Kilgile sedavõrd, et Kilk soovis üritust suvepealinnagi.

Nii seatakse tuleval neljapäeval kuursaali tantsupõrandale poksiring, milles näeb kuut kõrgetasemelist matši. Eestit esindavad poksikoondise liikmed Kaupo Arro, Ainar Karlson, Rain Karlson ja Kaspar Vaha, kes saavad oma vastased Lätist.

“Vennad Karlsonid on praegu nii heas vormis, et neile on vastaseid raske leida,” märkis Kade. “Nii ei olnud nõus siia tulema ei soomlased ega rootslased, lõpuks saime nõusse lätlased.”

Läti poksijate kõrval astub koondise liikmetega ringi Sindist pärit Rustam Gusseinali, kes tuli omal ajal juunioride EMil viiendaks.

Publik saab üritusel aga kaasa lüüa Eesti esimestel meistrivõistlustel jõulöömises, milles toimub eraldi arvestus nii naistele kui meestele.

Selleks toob Kade Pärnusse spetsiaalse arvutiga varustatud poksikoti, mis mõõdab ja fikseerib löögi tugevuse. “Testime sellega sportlasi ja aparaat annab löögi tugevuse kohta tõepärase tulemuse,” lubas Kade.

Pärnus toimuv üritus on osa poksiliidu programmist “Teel olümpiale”, mille eesmärk on tõsta Eesti poksijate sportlikku saavutusvõimet, toetada poksikoondise sportlasi tippspordiga tegelemisel ja tõsta poksispordi populaarsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles