Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Johannes Willms, “Napoleon III”

Napoleon III (1808–1873) oli valitsejana harukordselt keerukas isiksus. Alguses presidendi, seejärel keisrina oli ta ühtaegu unistaja ning realist, naiivne ja salakaval. Oma suurte poliitiliste plaanidega ruttas ta sageli ajast kaugele ette, jättis aga märkamata Prantsusmaad ähvardanud välispoliitilised ohud. See saigi talle hukatuseks, kui talle Preisimaal Bismarcki näol ülekaalukas vastasmängija tekkis.

Kunst.



J. M. G. Le Clezio, “Veeuputus”

Romaan kujutab “noore vihase mehe” mässu tänapäeva lääne ühiskonna, tehnokraatia ja suurlinna kõleda ükskõiksuse vastu. Francis Besson on pidetu noormees, kes üksindust kogedes sihitult linnas hulgub.

Kusagil rahu leidmata naaseb ta vanematekoju, kus mõtlematult tulekahju põhjustab, seejärel aga asub taas teele. Ja kuigi meest ümbritseb näiliselt püsiv keskkond, teab ta, et piisab tühisest tuuleiilist, kui kogu see kõdunenud maailm kokku variseb.

Eesti Raamat.



Blandine Le Callet, “Lila K ballaad”

Lila on koolieelik, kui ta lahutatakse hukatuse teele läinud emast ja viiakse kinnisesse raviasutusse. Aastatepikkune hooletussejäetus on teinud temast asotsiaalse lapse: ta on unustanud rääkimise ja kõndimise. Aja jooksul ärkab Lila tardumusest ja osutub eriti andekaks lapseks. Peale teadmiste õpib ta inimsuhete kunsti, mis ihuüksi kasvanule on suurim proovikivi. Ta ei anna alla, sest tahab täita oma ainsa soovi – leida ema.

Eesti Raamat.



Tove Jansson, Sami Malila, “Muumimamma mõtteteri”

“Muumimamma mõtteteri” sisaldab maailmakuulsate Muumioru lugude filosoofilisi nalju ja muid sügavamõttelisi veidrusi. Pika elu jooksul on Muumimamma avastanud palju igapäevatõdesid ja ajatuid elutarkusi, milleta on raske elus hakkama saada. Ja miski pole surmtõsine, isegi mitte ebaõnnestumine.

Samas sarjas on ilmunud “Väikese My mõtteteri”, “Muumipapa mõtteteri”, “Muumitrolli mõtteteri”, “Snifi mõtteteri” ja “Nuuskmõmmiku mõtteteri”.

Koolibri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles