Muru kuivab päikeselistes kohtades tahes-tahtmata

, Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merko Ehitus andis objekti, Pärnu Vallikääru linnale üle käesoleva aasta juunis. Lepingu järgi on ehitaja kohustus muru hooldamine (niitmine ja kastmine) kuni objekti lõpliku üleandmiseni linnale. Istutatud taimmaterjali pidi ehitaja kastma vegetatsiooniperioodi jooksul vähemalt kord nädalas objekti lõpliku üleandmiseni.

Samuti olid lepingus ära toodud muruvaiba paigaldamise nõuded, millest aga ehitaja täiel määral kinni ei pidanud.

Muru taastub niiskusrežiimi taastumisel. Kuivemal perioodil kuivab muru päikeselistes kohtades tahes-tahtmata ning seda ei jõua küllaldaselt kasta. Vallikäärus on tegemist juurdumata murumattidega, mida ehitaja kohustus pärast paigaldamist kastma iga päev kuni esimese niitmiseni. Käesoleval aastal ei ole ehitaja seda teinud. Arvestama peaks sedagi, et objektil on vee kasutamise võimalus olemas ja muru kastmine ei ole tehniliselt keerukas protsess.

Muru rajamise võib lõppenuks lugeda siis, kui see on juurdunud ning saavutanud endale omase roheluse ja lopsakuse. Vallikäärus lõppes muru rajamine kahjuks vaid selle maharullimisega.

Linnavalitsus juhtis ehitaja puudustele korduvalt tähelepanu. Ehitajapoolne garantii hõlmab kõiki teostatud töid, kaasa arvatud haljastusega seonduvat. Merko Ehitusega käivad läbirääkimised garantiitööde ulatuse ja tööde taastamise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles