Peeter Strikholm: Jälle on loota osalejate rekordit

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Strikholm.
Peeter Strikholm. Foto: PP

Peeter Strikholm, Jõulumäe rattamaratoni peakorraldaja

Kui palju pühapäevaseks Jõulumäe rattamaratoniks, ühtlasi Elioni karikasarja etapiks registreerunuid juba kirjas on?

Täiskasvanuid on registreerunud 1400 ümber, aga see pole lõplik arv, ja lisandub veel loodetavalt 200 lastesõitudele tulijat. Mullu lõpetas maratoni või poolmaratoni 1400 ratturit pluss 160 last, seega ootame uut osalejate rekordit.

Aga Pärnumaa suurim rattaüritus, võimalik, et Kahe Silla jooksu järel osalejate arvult teine võistlus, on pidevalt kasvanud ning tippnumbreid pakkunud. Jõulumäe rattamaraton tuleb juba 12. korda, kümmekond korda on see olnud ka Elioni sarja etapiks.

Varem oli Jõulumäe rattapidu justkui sügavamas sügises?

Jah, varem lõpetati Elioni sari Jõulumäel, nüüd tõsteti meie etapp kaheksa osavõistluse seas vahelduseks kuuendaks.

Keda ässadest tänavu Jõulumäele ootate?

Tulema peaksid kõik kõvad maastikumehed, nagu Allan Oras, Janek Tombak, Raido Kodanipork, Sigvard Kukk, Allan Maasikmets ja teised. Kas ka rattalegend Jaan Kirsipuu, ei oska öelda, sest Jõulumäe pehme ning käänuline rada on Elioni sarja raskeim, tuules sõita siin ei saa ja maanteemeestele see rada ei sobi. Aga kui Kirsipuu on Eestis, ta tavaliselt võistlusi vahele ei jäta.

Kindlasti on oma soovid kodurajal sõitvatel Pärnu ja Vändra Viko ratturitel ning personaalne eesmärk igal võistlema mineval sportlasel, korraldajana on nii klubil Püha Loomaaed kui meie hea partneri Jõulumäe Tervisespordikeskuse rahvale südamelähedased staadionil peetavad emotsionaalsed lastesõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles