Reisi- või liikluskindlustus automaadist

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva kindlustuse Pärnu esinduse juhataja Virve Abakanov näitab, kui lihtne on automaadis kindlustuslepingut sõlmida.
Salva kindlustuse Pärnu esinduse juhataja Virve Abakanov näitab, kui lihtne on automaadis kindlustuslepingut sõlmida. Foto: Ants Liigus

Reisi- või liikluskindlustuslepingut saab nüüd sõlmida automaadis, mille Salva kindlustus on Pärnu Kaubamajakas üles seadnud.

Neljapäeval seati Kaubamajaka peasissekäigu juurde üles linna esimene kindlustusautomaat, kus on võimalik teha nii reisi- kui liikluskindlustust.

“Kes vähegi arvutiga kokku on puutunud, saab selle automaadiga hakkama,” arvas Salva kindlustuse Pärnu esinduse juhataja Virve Abakanov. Automaadi kasutaja ei pruugi olla Salva klient, kuid tal peab olema meiliaadress.

Automaadis saab sõlmida tervise-, reisi-, pagasi- või liikluskindlustuslepingut ja selleks läheb vaja pangakaarti. “Automaati sobib ükskõik millise panga kaart,” selgitas Abakanov.

Kindlustuse soovija ei pea kindlustustariife teadma, sest aparaat küsib ja pakub võimalusi. Reisikindlustus katab kõiki piirkondi.

Ekraanil on ühtlasi abiinfo, mis selgitab, millised riigid kuuluvad Põhjamaade, millised Euroopa riikide hulka. Eraldi saab hankida kindlustuse sõiduks Venemaale, Ukrainasse või Valgevenesse.

Reisikindlustust saab sõlmida ka see, kes ise seda ei vaja, vaid kindlustab kaasinimese, st eraldi tuleb sisestada andmed kindlustusvõtja ja kindlustatu kohta. Riskide valikul saab valida eri kindlustussummade vahel.

Automaadi ekraanile ilmub muu hulgas küsimus, kas reisikindlustuse võtja on Eestis. “See on vajalik juhuks, kui inimene on välismaal,” selgitas Abakanov. “Siis peab kehtivat poliisi pikendama 15 päeva enne selle lõpptähtaega.”

Igat vastust saab parandada ja kinnitada klahviga OK. Kui kõik vajalik sisestatud, ilmub kogu info tervikuna ekraanile, makse on kirjas nii eurodes kui kroonides.

Kui pangakaardiga on makse sooritatud, saab maksja automaadist kaks paberit: maksukviitungi ja reisikindlustuse poliisi kinnituse. Poliis laekub automaatselt kohe pärast makse sooritamist kliendi sisestatud meiliaadressile.

Liikluskindlustuse puhul toimub kõik samamoodi, valida saab eri kindlustusperioodide ja sõidukikategooriate vahel. Ka liikluskindlustuse lepingut saab sõlmida igaüks, kuid lisada tuleb sõidukiomaniku andmed. Kindlustus hakkab kehtima järgmisest päevast.

Pärnus paigutas Salva automaadi Kaubamajakasse, kuna ostukeskuses käib palju inimesi, samas on pangaautomaadid ja keskus on avatud hilisõhtuni.

Samasugused kindlustusautomaadid on Salval Tallinna lennujaamas ja reisisadamas ning Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles