Pärnakas jõudis maailma 100 parima rulataja hulka

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Kiisa tänavusel Simpel Sessionil.
Edgar Kiisa tänavusel Simpel Sessionil. Foto: Simpel Session

Pärnust pärit Edgar Kiisa tõusis rula tänavasõidu maailmakarikasarja hooaja vaheedetabelis esisaja hulka.

Tänavu veebruaris Tallinnas "Simpel Sessionil" 18. koha saavutanud Kiisa positsioon tabelis on 97..

„Eks ta muidugi kõva sõna ole, aga paljud sõitjad nagu minagi seda tabelit väga ei vaata,“ kommenteeris Kiisa.

Pärnust pärit rulasõitja sõnade järgi aitas teda edetabelisse "Simpel Sessionil" poolfinaali jõudmine. Teistel võistlustel, mis edetabelisse punkte annavad, ta osalenud ei ole. „Muidu võiks veel kõrgemal kohal olla,“ arvas Kiisa.  

World Cup Skateboardingu karikasarja edetabelisse lähevad kirja mitme maailma olulisema ja suurema piirkondliku rulavõistluse tulemused.

Tabelis kajastuvad sellistel maailma tipptasemel rulavõistluste, nagu "X-Games" ja "Asian X-Games ning Euroopa ühe olulisima rulavõistluse Mystic Sk8 Cupi tulemused.

Sel aastal esimest korda rula maailmakarikasarja arvestatud "Simpel Sessioni" korraldaja Mario Kalmre sõnutsi on võistlus andnud siinsetele rulatajatele lisavõimaluse saada omal alal märgatud ning jõuda nii maailma konkurentsi.

"Eesti rulasõidu häda on toetajate väikesed võimalused oma sportlaste saatmiseks üle maailma toimuvatele etappidele, mistõttu varu edetabelikohtade parandamiseks on suur," ütles Kalmre.

Kiisa lähiajal maailmakarikasarja punkte ei jahi ja võistleb sel nädalavahetusel Pärnus "Like Kuldrula" festivalil. Järgmise nädala alguses läheb noormees kaitsma "Volcom Wild In The Parki" sarja Läti osavõistluse mullust esikohta. Selle sarja parimad pääsevad septembri lõpus Taanis Kopenhaagenis korraldatavatele finaalvõistlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles