Tänavaspordifestival rulatas alguse sisse

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardi Truija

“Kuldrula” võistlusest on Pärnus kujunenud ekstreemspordiüritus, mida ootavad nii sportlased kui linnarahvas.

See aasta on kahepäevasest sündmusest kujunenud aga nädalapikkune tänavakultuurifestival, mis täidab linna nädalaks noortele mõeldud üritustega.

Esmaspäeval alanud festival sai avapaugu stencil-kunsti õpitoas, kus kõik soovijad võisid õppida, kuidas aerosoolvärvi õigesti seintele šabloonidele piserdada.

“Like Kuldrula” peakorraldaja Hannes Paldroki sõnutsi on selle aasta võistlustel palju uut. Kõige suurem muutus on esimest korda korraldatavad Eesti meistrivõistlused rula- ja bmx-ratta sõidus, millega proovitakse luua eeldusi Eesti tänavaspordi arenguks.

“See on Eesti suurim tänavaspordiüritus ja annab võimaluse Eesti parematel üksteiselt mõõtu võtta,” selgitas Paldrok. Võistlema oodatakse üle 100 sportlase, nende seas Eesti tipud Edgar Kiisa, Marko Padernik ja Andres Lainevool.

Üritusi igale maitsele

Teise suure muutusena tõi “Kuldrula” kaaskorraldaja Kristel Orasmäe välja festivaliks spetsiaalselt kokku pandud kultuuriprogrammi, kus tooni annavad nii filmiõhtud kui 3D-tänavakunsti performance. Kuna filmiõhtud on korraldatud koostöös “Fideofestiga”, paneb iga päeva kava kokku ise kuraator, seega näidatakse filme seinast seina ja igale maitsele.

Kolmapäeva õhtuks värvitakse rulapargi kõrvale asfaldile aga 3D-stiilis pilt, mis ranna poolt tulijatele jätab mulje, justkui oleks maalitu kolmemõõtmeline.

“”Kuldrula” ei ole enam tavaline rulavõistlus, nüüd on sellest välja kujunenud suurem üritus, kuhu oleme koondanud nii kunstiüritused kui näiteks skimboard’i ja Eesti meistrivõistlused veelauaspordis,” rääkis Orasmäe.

Lugejat valgustavad korraldajad nii palju, et skimmimine kujutab endast veetilgakujulise lauaga trikitamist madalas vees ja veelauasporti näeb igal festivalipäeval Kesklinna silla kõrval Pärnu veelauapargis.

Korraldajad loodavad, et üritus pakub Pärnu elanikelegi midagi ja trikietendusi tulevad vaatama ka need, kes ekstreemspordiga vahest varem kokku puutunud pole.

Pärnu tulvil noori

“Pärnu noored ootavad seda üritust pikisilmi ja sellel aastal oleme valmis vastu võtma rekordarvu publikut,” kinnitas Orasmäe. Praegu on oma jah-sõna sotsiaalmeediumis Facebook öelnud 2300 noort, seega umbes niisama palju vaatajaid peaks Pärnu kokku tulema küll. “Tõenäoliselt on nendel päevadel Pärnu tänavatel kaks korda nii palju noori kui tavaliselt,” oli Paldrok optimistlik.

“Like Kuldrula” festival kestab Pärnus 8.–14. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles