Pärnu peab noortepäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmayonesa.
Elmayonesa. Foto: Erakogu

Täna tähistatakse rahvusvahelist noortepäeva ja sel puhul toimub meeleolukas ja hariv noortepäev Pärnu Kalevi staadioni harjutusväljakul.

Noortepäeva avalike suhete spetsialisti Karl Halliku teatel väärtustatakse täna noor olemist lõbusate ja harivate ürituste kaudu.

Nii tegutsevad reede keskpäeval rannas töötoad, tuleb maastikumäng, samuti harivat infot jagav noorteühenduste laat ja debatt riigikogu liikmetega.

Päeva jooksul esineb mitu noortebändi ja noorte seas popid artistid. Päeva avab “Superstaari” saatest tuttav Rosanna Lints ja lõpetab Argentina sugemetega artist Elmayonesa.

Veel toimub õhtul flash mob ja jalgpallimatš haridusministeeriumi ja noorte esindajate vahel.

Kõik üritused on tasuta.

Rahvusvaheline noortepäev on Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) algatus. ÜRO kuulutas 12. augusti rahvusvaheliseks noortepäevaks 1999. aastal, võttes kuulda aasta varem noorte valdkonna vastutavate ministrite maailma konverentsil Lissabonis tehtud ettepanekut.

2000. aastast on rahvusvaheline noortepäev igal aastal kandnud konkreetset peateemat, nagu tervis, tööpuudus, jätkusuutik areng, generatsioonidevaheline suhtlus, vaesus, noorte osalus, kliimamuutused või tulevik.

Tänavusel noortepäeval kuulutatakse välja rahvusvaheline noorteaasta, mis kestab järgmise aasta 12. augustini ja mille peateema on “Meie aasta. Meie hääl”.

Noorteaasta keskendub peamiselt kolmele teemale: noortesse investeerimine ja noortele pühendumine ja noorte osaluse ja partnerluse ning kultuuridevahelise mõistmise kasvatamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles