Soomes lõppes Six Days Enduro

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endurosõitjad Esiplaanil Tõnu Kallast. Foto on illustreeriv.
Endurosõitjad Esiplaanil Tõnu Kallast. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Soomes Kotka ning Hamina ümbruses kuus päeva kestnud International Six Days Endurokl lõpetasid nii Eesti rahvusmeeskond kui klubikoondis Dynaset Offroad Arena oma arvestuses 14. kohal.
 

Kokku saab kuus sõitjat nimetatud tiimides kiidelda sellega, et on lõpetanud maailma ühe prestiižikama enduurovõistluse.

Eesti rahvuskoondis jäi eelviimasel päeval kolmeliikmeliseks, kui Martin Leok (TM) katkestas tehnilistel põhjustel. Kolm võistlejat, kes  rahvuskoondises ISDE lõpuni tulid, olid Toomas Triisa (Honda), Tõnu Kallast (GasGas) ja Toivo Nikopensius (Yamaha).

Toomas Triisa oli absoluutarvestuses 76, omas klassis E2 oli Triisa koht 39.

Tõnu Kallast oli 92, E3 klassis oli ta 20.

Toivo Nikopensius oli absoluudis 102 ja omas klassis E1 29.  

Klubikoondises Dynaset Offroad Arena tulid lõpuni kõik kolm sõitjat, Riho Kollist (absolutarvestuse 61. ja C3 klassi 21.), Mart Meeru (absolutarvestuse 57. ja C3 klassi 18.) ja Reijo Karppinen (absolutarvestuse 93. ja C2 klassi 30.).

Individuaalselt oli võitja soomlane Eero Remes, rahvuskoondisest võttis kindla võidu Soome meeskond.

Eesti koondise manageri Veiko Biene sõnul saab tulemusega rahule jääda. „Kõik poisid olid väga tublid. Esimest korda olla kohal ja saada sellised tulemused, oleme rahul. Kogu üritus jättis äärmiselt positiivse ja proffessionaalse mulje ja saime siit väga väärt kogemuse,“ ütles Veiko Biene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles