Mobiilse andmeside kiirus randades on ebaühtlane

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannas on andmeside jagamine ebaühtlane.
Rannas on andmeside jagamine ebaühtlane. Foto: Ove Maidla

Tulemustest selgus, et operaatorite keskmised allalaadimiskiirused jäid plaažidel vahemikku 45–50 megabitti sekundis ja üleslaadimiskiirused vahemikku 24–26 megabitti sekundis. Need on väiksemad kui sisemaa keskmised tulemused, mis olid vastavalt 65–75  ja 25–29 megabitti sekundis.

TJA hinnangul peitub põhjus selles, et rannaaladel on kvaliteetse andmeside tagamine looduslike tingimuste tõttu operaatorile keerulisem. 

Kugi keskmiselt olid tulemused plaažidel kehvemad, siis näiteks Pärnu keskrannas olid tulemused paremad, aga Raeküla rannas keskmise lähedal. 

Kokku tehti 150 mõõtmist 52 rannas, suurem osa neist 8–-18. Eesmärk oli hankida mobiilse interneti andmekiiruste kohta teavet Eesti avalikes randades mõõdetuna kliendi seadmega. Suuremates randades mõõdeti mitmes punktis ja fikseeriti keskmised tulemused. Andmesidekiiruste mõõtmistel kasutas TJA Samsung Galaxy S7 nutitelefone ja nende võrguvalik oli automaatne ehk telefon valis parima saadaoleva võrgu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles