​Kuumahoiatus: lähipäevil tõuseb temperatuur üle 30 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Temperatuur tõotab tõusta 31 kraadini, rannikualadel on aga jahedam.
Temperatuur tõotab tõusta 31 kraadini, rannikualadel on aga jahedam. Foto: Dmitri Kotjuh

Ilmateenistus andis täna ennelõunal kuumahoiatuse kogu Eestile. Jõgevamaale anti teise taseme hoiatus, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Nädalavahetusel on aga oodata vihmavalinguid.

Möödunud nädalavahetuse sajud ja äike jaotusid Eestis väga ebaühtlaselt, aga Pärnu sai rohkem kui vaja. Lähemate päevade ilma kujundavad suur madalrõhuala Ukraina ja Lõuna-Venemaa kohal ning Soomes ja Skandinaavias paiknev kõrgrõhkkond, mille põhjustatud idavool toob meile sooja ja kuiva õhku Euraasia sisealadelt.

Riigi ilmateenistus andis täna ennelõunal kogu Eestis esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib lähipäevil teatud olukordades kujutada endast ohtu. Temperatuur tõotab tõusta 31 kraadini, rannikualadel on aga jahedam.

Teise taseme ilmahoiatus on antud Jõgevamaale, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Ilmateenistuse ennustuse kohaselt püsib Jõgeva maakonnas lähipäevil kuum ilm, temperatuur tõuseb 31 kraadini ja metsades valitseb väga suur tuleoht, mistõttu peaks olema väga tähelepanelik ja jälgima pidevalt ilmaprognoosi.

Lähipäevil tõuseb temperatuur üle 30 kraadi, kuid nädala keskel on oodata vihma.
Lähipäevil tõuseb temperatuur üle 30 kraadi, kuid nädala keskel on oodata vihma. Foto: Pärnu Postimees

Nädalavahetusel taandub kõrgrõhkkond itta ja madalrõhkkond lõunast liigub Baltimaadele, tuues kaasa hoovihma ja äikest. Taas on oodata tugevaid vihmavalinguid. Esmaspäeval läheneb kõrgrõhkkond läänest, tuues taas kuiva ja veidi jahedama ilma.

Lähipäevil on hoovihma võimalus ilmateenistuse prognoosi kohaselt aga vaid mõnes kohas ning sellestki ei ole suuremat jahutust oodata. Enese päikese ja kuumuse eest kaitsmiseks peaks jälgima päikese käes veedetud aega, end otsese päikesepaiste eest kaitsma ja jooma küllalt palju vett. Samuti tuleb jälgida supelrandade vee kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles