Peolised blokeerivad Vallikääru elanike garaaže

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituste korraldajad blokeerivad vallikäärus eraomanike garaaže.
Ürituste korraldajad blokeerivad vallikäärus eraomanike garaaže. Foto: Erakogu

Vallikäärus asuvate garaažide omanikele teeb muret ürituste korraldajate ükskõikne suhtumine nende omandisse.

Tuima järjekindlusega pargitakse ürituste ajal nende garaažide uksed kinni. Ometi on tegemist eramaaga, igal garaažil on omanik, kes maksab linnale maamaksu.

Abi pole isegi peatumist keelavast märgist ja kirjast “Ära pargi ukse ette” – organiseerijatele ei tähenda see midagi. Sageli ümbitsetakse garaažid veel aiaga ja omanikke lubatakse omandi juurde väga vastumeelselt.

“Probleem on keeruline ja detailirohke,” selgitas linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar. “Garaažiust ei tohi kinni parkida. Kui seda tehakse, tuleb kutsuda politsei.”

Roosaar selgitas, et garaažide ustest umbes poolteise meetri kaugusel asub linnale kuuluv maa, millel ürituste ajal kõnnitakse.

“Ajal, mil garaažide-esine maa on jalakäijaid täis, pole mõistlik lubada autol rahva sekka sõita. See puudutab nii garaažiomanike, ürituste korraldajate kui esinejate autode liikumist,” tõdes Roosaar.

Avalike ürituste komisjoni sekretär Katrin Kukk lubas, et komisjon püüab edaspidi olla tähelepanelikum, jälgimaks, et autod pääseksid garaaži.

“Sõltuvalt ürituse iseloomust võidakse garaaži sõitmise aega piirata, ent kui see jalakäijate liikumist ei ohusta, peab korraldaja võimaldama garaaži või sealt välja pääsemise. Kui kellegi auto on garaažiukse ees, on see ebaseaduslik.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles