Kontserdil kõlab Alo Mattiiseni looming

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sel pühapäeval, 21. augustil saab Pärnu Ammende villa õuel elada kaasa varalahkunud Alo Mattiiseni (pildil) 50. sünniaastapäevale pühendatud loomingu õhtule.

Kontserdil tuleb ettekandele Mattiiseni looming, mille ühe osa moodustavad isamaalised laulud.

Kontserdil esinevad Ivo Linna, Riho Sibul, Maarja-Liis Ilus, Lenna Kuurmaa, Henri Laks, Raul Vaigla, Andrus Lillepea, Antti Kammiste ja Ain Varts.

“Kui kuskilt puutub kõrva-silma tuttav sõnapaar “Laulev revolutsioon”, siis küllap paljude vaimusilma kerkib esimesena Alo Mattiiseni kuju,” nentis Ivo Linna. “Alo seismas laval näoga rahva poole. Pikk mees, pikad juuksed, habe ees, käed kõrgele tõstetud, otsekui messias, kes tulnud oma rahvast vangipõlvest päästma. Kahtlematult aitasid 1988. aastal laulva revolutsiooni keskmesse tõusnud tema viis isamaalist laulu sellele kaasa. Nende laulude kullaproov aastatega aina tõuseb.”

Alo Mattiisen on kirjutanud palju filmi-, telelavastuste ja teatrimuusikat, samuti mõne suurteose. Tema tuntuimaks loominguks said aga 1987. ja 1988. aastal kirjutatud isamaalised laulud.

Alo Mattiisen suri 1996. aastal kõigest 35aastasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles