Maitsete aasta: kama pani vaimustuma (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nopri talumeiereis oli pärnumaalastel uudistamist, seletusi jagas talu peremees Tiit Niilo.
Nopri talumeiereis oli pärnumaalastel uudistamist, seletusi jagas talu peremees Tiit Niilo. Foto: Anneli Aasmaa

Pärnumaa kui tänavuse toidupiir­konna esindajad väisasid silmaringi avardamiseks Lõuna-Eestit, kus nad uudis­tasid Urvaste külade seltsi köögis kamajahu valmistamist, vaatasid Nopri talumeiereid ja said meeleoluka elamuse Pokumaal.

“Mulle avaldas muljet, kuidas kogukond teeb kamajahu ja see oli tõeliselt hea toode,” rääkis Pärnu linna Lindi küla Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer, kes on tuntud hoidistevalmistaja. “Kasulik oli teada, kuidas Nopri talu on ennast jalgele ajanud ja valmistab meiereis laialdases sortimendis tooteid. Huvitav oli tõdeda, kuidas Pokumaa on minu esimesest sealkäimisest viie–kuue aastaga arenenud, kuigi vahepeal oli see lausa sulgemisohus.”

Külaseltside paarkümmend esindajat sõitsid Võrumaale kohaliku omaalgatuse programmi projekti “Kogukonnaköögid – maitsed otse elust” tugemisega, et võrrelda kahe maakonna ettevõtmisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles