Tuurit-Tuurit võitis Vargamäel hiigelpastla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuurit-Tuurit võitis esimesel Vargamäe võistutantsimisel tantsuga "Peenike maamõõtja" esikoha ja hiigelpastla.
Tuurit-Tuurit võitis esimesel Vargamäe võistutantsimisel tantsuga "Peenike maamõõtja" esikoha ja hiigelpastla. Foto: Erakogu

Pärnu tantsurühm Tuurit-Tuurit pälvis Järvamaal kirjanik Anton Hansen Tammsaare muuseumis esimesel Vargamäe võistutantsimisel esikoha ja hiigelpastla rändauhinna.

Võistutantsimisel tuli igal võistlejal esitada tants, mille autor on rühm ise või selle juhendaja ning mille muusika on ansambli Untsakad repertuaarist.

Tuurit-Tuurit astus Vargamäe Kultuurihiies üles tantsuga "Peenike maamõõtja", mille rühma juhendaja Eneli Rüütli lõi koos kursusevennaga koolitööna kümmekond aastat tagasi.

"Kui Mait Agu andis meile ülesande luua Eesti muusika järgi tants, võtsin kohe välja Untsakate esimese plaadi, mille nad ise mulle paar aastat varem olid kinkinud. Nende lugu "Peenike maamõõtja" tundus hoogne ja lõbus ning selline sai ka tants," võttis Rüütli kokku tantsu sünniloo.

Pärnakate etteaste Vargamäel ei möödunud apsakata. Nimelt kadus veidi enne tantsu lõppu muusika. Tantsijad end sellest siiski häirida ei lasknud ja viimased taktid tantsiti publiku aplausi saatel.

Kuigi Vargamäe võistutantsimisel osales vaid viis segarühma, oli konkurents tihe: kõigi tantsud olid huvitavad, suurepäraselt esitatud ja pälvisid žüriilt üksnes kiidusõnu.

Paremusjärjestus kujunes kolmeliikmelise žürii ja publiku arvamuse põhjal. Peale selle andis oma eriauhinna välja ansambel Untsakad, kellele meeldis samuti enim Tuurit-Tuuriti tõlgendus.

Ürituse korraldajad Tammsaare muuseumist lubasid Vargamäe võistutantsimisest luua traditsiooni. Nii võtab Tuurit-Tuurit järgmisel suvel taas ette tee Albu valda, et rändauhinnaks saadud hiigelpastel edasi rännata saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles