Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Kristel Schwede, Rein Raamat, “Värvilindu püüdmas”

Avameelselt ja muheda huumoriga jagab tuntud joonisfilmirežissöör Rein Raamat lugejatega tähendusrikkaid hetki enda lapsepõlvest ja õpipoisiaastatest, kaotatud ja leitud armastusest ning avab loominguliste otsingute tagamaid. Ikka ja jälle proovib ta enda loomingus leida vastuseid küsimustele, millega inimkond on tegelnud aastasadu.

Kuidas hoida õrna ja ilusat, kui tumedad jõud kuklasse hingavad, või tasakaalu naudingute, iha ja mõistliku meele vahel? Kas inimene saab üldse midagi muuta?

Canopus.

Aare Laanemäe, “Kuldsed kuuekümnendad Tartu tudengi mälupildis”

Ajaloodoktor ja õppejõud Aare Laanemäe, kes 1960ndail õppis Tartu ülikoolis, on oma tudengipõlve mälestused asetanud laiemasse konteksti, et täita tühimikku Eesti ajalookirjanduses. Nimelt puudub seni terviklik ülevaade möödunud sajandi kuldsete 60ndate müüdist.

Raamatus vaatleb ta tolle aja märgilisi arengusuundi, olgu siis Tartu muutumine semiootika ja sotsioloogia keskuseks, Kääriku spordibaasi kujunemine vabamõtlejate oaasiks, Vanemuise teatri väljakujunemine või Tartu kunstnike hetkeline jõuline esiletõus.

Argo.

Tiit Made, “Kremlis iseseisvust toomas”

Eestlastel pole ajaloo vältel just sageli olnud võimalust Kremlis ajalugu teha.

Selline ajaloos haruldane periood vältas 1989. aasta 25. maist 1991. aasta 6. septembrini, kui NSV Liidu Ülemnõukogus ja Rahvasaadikute Kongressil tegutses 41 Eestist valitud saadikut, kellel õnnestus uskumatu: sundida NSV Liitu tunnustama Eesti iseseisvust. Eesti delegatsiooni liikmete mälestused ajaloolisest sündmusest on põnevusega loetavaks vormistanud NSV Liidu rahvasaadik Tiit Made.

Argo.

Irje Karjus, “Hingeteed”

Öeldakse, et hing annab kehale teateid edasi. Kui aga kujutleda, et keha annab hoopis hingele teateid, aitab tal kohaneda, eritleb olukordi ja tõlgib neid, siis omandavad suure tähtsuse toidud ja joogid, millega me oma keha täidame.

Metsamoor ja taimede hinge tundja Irje Karjus soovitab selles raamatus taimeteesid ja -siirupeid nii arstirohuks kui niisama keha ja hinge rõõmustajaks.

Cum Laude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles