Pärnu Vesi: Ujutused olid paratamatud

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimas äikesevihm tekitas uputuse kõikjal Pärnus.
Võimas äikesevihm tekitas uputuse kõikjal Pärnus. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Laupäeval sadas ilmateenistuse andmetel lühikese ajaga Pärnus 28,5 millimeetrit sademeid, mis kõikjal kanalisatsioonisüsteemid proovile pani. Pärnus tuleb juulis maha keskmiselt 79 millimeetrit sademeid, mis tähendab, et laupäevane mõnekümneminutine vihmasadu täitis kuu normist üle kolmandiku.

“Hoovihma tõttu olid paljud tänavad Pärnus lühiajaliselt üle ujutatud,” tunnistas Pärnu Vesi juhataja Leho Võrk. “Pärast vihmavalingu lõppu taastus normaalne olukord 30 kuni 40 minuti jooksul, sealhulgas Pikal tänaval ja bussijaamas.”

Võrgu väitel töötas sademeveekanalisatsioon tegelikult hästi. “Lühiajalised üleujutused olid eelkõige tingitud vihmavee suurest hulgast, mistõttu vee ärajuhtimine restkaevudesse võttis rohkem aega kui tavalise vihma korral,” selgitas ta.

Pika tänava lähistel ja bussijaama ümbruses on üleujutus olnud varemgi. Probleem pidi saama lahenduse Pika tänava remondi järel. Võrgu ütlust mööda näitas laupäevane sadu just seda, et uus süsteem toimib hästi.

“Võib öelda, et tehtud investeeringud Pika tänava sademeveekanalisatsiooni laiendamisse on kesklinnas parandanud ja kiirendanud valinguvihmast põhjustatud üleujutuste kiiremat ärajuhtimist.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles