ERR.ee: Päästeamet tutvustas õppefilmi ''Teoreem tulest''

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Foto on illustreeriv.
Tulekahju. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Päästeametil valmis õppefilm suitsuandurist "Teoreem tulest", mis esilinastus ennetustöö konverentsil Pärnus.

Ligi pooletunnine film läks maksma 800.000 krooni ning film saadetakse koolidesse ja päästekomandodesse, et need seda koolitustel näitama hakkaksid. Samuti saavad filmi Eesti telejaamad, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Filmis näeme, kuidas noor perekond, keda mängivad Ele Kõre ja Alo Kõrve, öösel suitsuanduri heli peale üles ärkab. Näeme, kuidas tulekahju tekib ja levib, kui kiiresti päästjad kohale jõuavad ja mis rolli mängib siin suitsuandur, mis muide on järgmise aasta 1. juulist kohustuslik. Päästetöötajatel on õigus suitsuanduri olemasolu kontrollida.



"Eelkõige me tahame inimese südametunnistusele rõhuda ja tema enda teadlikkusele. et see suitsuandur on mõeldud siiski tema elu päästmiseks. Et see ei ole mitte ainuüksi päästeameti või päästeasutuste huvi, vaid see on tema huvi ellu jääda," ütles päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles