Tuntud motomehel lasub maffia moodustamise kahtlus

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Martinson.
Arlet Martinson. Foto: Erakogu

Maksu- ja tolliamet kahtlustab tuntud motosportlast ja noorte motospordiedendajat Arlet Martinsoni kuritegeliku ühenduse moodustamises ning sadadesse miljonitesse kroonidesse ulatuvas rahapesus.

BNSi andmetel kahtlustab maksu- ja tolliamet 38aastast Martinsoni lisaks niinimetatud maffiagrupi moodustamisele ja suures ulatuses maksude maksmisest kõrvale hoidmisele veel üle 200 miljoni kroonises rahapesus.



Eelmisel esmaspäeval teatas Lääne ringkonnaprokuratuur, et maksu- ja tolliamet pidas Lääne-Eestis kinni mitu kahtlustatavat, keda seostatakse arvevabrikuga ning riigile ligi 12 miljoni krooni suuruse kahju põhjustamisega.



"Kriminaalasja uurimisel on tuvastatud, et Lääne-Eestis tegutses 12 inimesest koosnev grupp, kes osutas firmadele teenust maksude tasumisest kõrvalehoidumiseks," ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma.



BNSi andmetel vahistati seoses selle kriminaalasjaga Arlet Martinson ning Jaanus Grosmann (36) ja Jüri Ollino (41). Kaht viimast kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises, maksupettuses ja rahapesus.



Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ütles BNSile, et prokuratuur ei saa menetluse huvide tõttu seda kriminaalasja lähemalt kommenteerida.



Martinsoni kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar ütles BNSile, et tema kaitsealune eitab niinimetatud maffiagrupi loomist, rahapesu ja maksude tasumisest kõrvalehoidumist.



"Martinson on tõepoolest juhatuse liige äriühingus, mis tegeleb valuutavahetusega. Selliseks tegevuseks on aga olemas majandusministeeriumi luba," märkis Sillar.



Sillari sõnul järgiti Martinsoni äriühingus valuuta vahetamisel kõiki kehtivaid õigusakte ning tuvastati ka isikud, kes vahetasid suuri summasid.



"Väide, et muu hulgas vahetas äriühing ka kuritegelikul teel saadud raha, ei olnud ega ole Arlet Martinsonile teada," toonitas Sillar.



Advokaadi sõnul ei ole Martinson loonud kuritegelikku ühendust ning kõik seaduses sätestatud maksud on tasutud. "Kui maksuametil on teistsuguseid andmeid, siis seda väidet kontrollib kohus," ütles Sillar.



Vandeadvokaat Sillar kinnitas, et ta vaidlustab Arlet Martinsoni vahistamise kindlasti Tallinna ringkonnakohtus.



Eelmisel nädalal karistas Pärnu maakohus Martinsoni ja tema kaht kaaslast avaliku korra raske rikkumise ehk peksmise eest erineva pikkusega tingimisi vangistustega.



Süüdistuse järgi peksid Martinson, Grosmann ja Roman Pitškar (25) mullu 10. juunil Pärnus Vee tänaval asuva trahteri Postipoiss ees ühte meest.



Järgmisel nädalal on Martinson Pärnu maakohtu ees süüdistatuna mitme miljoni krooni ulatuses maksude tasumisest kõrvale hoidmises.



Arlet Martinson on Pärnu motoklubi juhatuse liige ning lisaks noorte motosportlaste juhendamisele võistleb ta ka ise rahvusvahelistel võistlustel quadracer'ite klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles