1000 pärnakat on annetanud laste teatrikülastuseks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetusi lastele teatripileti ostuks saab teha Pärnus kuues pakendiautomaadis, millele on paigaldatud vastav nupp.
Annetusi lastele teatripileti ostuks saab teha Pärnus kuues pakendiautomaadis, millele on paigaldatud vastav nupp. Foto: Urmas Luik

Kolme kuuga on Pärnus taaraautomaadis pudeleid-purke tagastanud ligi tuhat inimest vajutanud nuppu, millega nad on loobunud rahast ja annetanud selle vähe kindlustatud lastele teatrikülastusteks.

Kogu Eestis on kevadel alanud heategevuskampaania “Aitan lapsi” raames pandipakendiautomaatide kaudu annetanud teatriraha 20 000 inimest.

SA Heategevusfondi juhataja Paal Aschjemi sõnutsi tehakse annetusi keskmiselt ühe euro väärtuses. “Tänan südamest kõiki annetajaid, loodame üheskoos aasta jooksul viia teatrisse 10 000 vähe kindlustatud last,” märkis ta.

Praeguseks on 140 pakendiautomaadi kaudu kogutud 20 000 eurot, mis juba hooaja alguses, sügisel võimaldab viia teatri 4000 vähe kindlustatud perest pärit last.

Maakondadest on seni kõige aktiivsemalt tehtud annetusi Harju- ja Tartumaal ning Lääne- ja Ida-Virumaal. Linnadest on enim annetusi tulnud Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest, Võrust, samuti Tabasalu alevikust.

Annetusi lastele teatripileti ostmiseks saab Pärnus teha kuues pakendiautomaadis, millele on paigaldatud vastav automaatikanupp. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, piisab taara tagastamisest ja kõigest ühest nupulevajutusest.

Lapsed, kes teatrisse viiakse, selgitatakse välja koostöös omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles