Valimistest ja valitavatest, lisaks ka valijatest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiloss Kadriorus.
Presidendiloss Kadriorus. Foto: Toomas Huik

Valimised ükskõik mis tasandil ning ükskõik mis riigis, on keeruline aeg. Võib aga julgelt öelda, et just sellel perioodil ilmneb, millises ühiskonnas me elame ja kes me tegelikult oleme.

Nii on see ka meie väikeses, vabas Eestis. Käes on eelvõistlus, või eelvõitlus presidendi tooli pärast.

Kuidas selle võitluse start on toimunud, võisime näha televisiooni vahendusel ja kuulata raadiost, lisaks pühendavad kõik ajakirjanduse väljaanded sellele ohtralt ruumi.

Kahjuks peab nentima, et põhiosaline, lihtrahvas, saab oma arvamusi ja mõtteid väljaöelda väga vähe, et mitte öelda peaaegu mitte üldse.

Kui mõni tavakodanik püüabki jõuda oma ja enda kaasamõtlejate arvamuste kirjalikul teel väljaütlemiseni kirjutavas pressis,siis võib ta selle ilmumisest vaid unistada.

See aga ei kehti loomulikult igat liiki poliitikute ja muude asjapulkade kohta - nende arvamused on alati teretulnud, ükskõik kui võhiklikud, pedantsed ja eluvõõrad nad ka ei oleks. Seega - rohkem sõnavabadust ja demokraatiat ka lihtkodanikele. Me ju oleme ikka demokraatlik VABARIIK,või siis mitte...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles