Esseekonkurss “Minu Eesti”

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esseekonkursile “Minu Eesti” oodatakse õpilaste kirjutisi sellest, millisena nemad meie riiki näevad.
Esseekonkursile “Minu Eesti” oodatakse õpilaste kirjutisi sellest, millisena nemad meie riiki näevad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu Postimees ja Eesti sõjameeste Pärnu ühendus kuulutavad välja Pärnumaa koolinoorte esseekonkursi “Minu Eesti”, millele oodatakse õpilaste kirjutisi sellest, millisena nemad meie riiki näevad.


Esseede kirjutamisel tuleks lähtuda pealkirjast, muid temaatikat puudutavaid piiranguid pole, sest kõik sõltub ikka sellest, millisena kirjutaja oma kodumaad näeb. Žürii hindab esseede puhul nii autori iseseisvat mõtlemist kui stilistikat. Arvestus toimub nooremas ja vanemas vanuserühmas. Noorema moodustavad 7.-9. klassi õpilased ja vanema 10.-12. klassi õpilased. Osalema on oodatud Pärnumaa kõigi koolide õpilased.



Esseede pikkus on maksimaalselt 4500 tähemärki (tühikutega). Konkursitööd tuleb saata või tuua Pärnu Postimehe toimetusse Rüütli 14, Pärnu 80010 (ümbrikule kirjutada märgusõna “Minu Eesti”) või saata Pärnu Postimehe arvamustoimetuse elektronposti aadressil arvamus@parnupostimees.ee. Olenemata sellest, kas essee on saadetud posti või e-postiga, tuleb tööle lisada autori nimi, kool, klass ja kontaktandmed.



Esseede saatmise tähtaeg on 15. jaanuar 2009 ning Pärnu Postimehe ning Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse esindajatest koosnev žürii teeb kokkuvõtted 2. veebruariks.



Konkursi võitjatele panevad auhinnad välja Pärnu Postimees ja Eesti sõjameeste Pärnu ühendus, parimad esseed avaldatakse Pärnu Postimehes ja saavad honoreeritud. Samuti on plaanis korraldada ühisreis mõnda Eesti ajaloos olulist rolli mänginud paika.



Lisainfot esseekonkursi kohta saab küsida arvamustoimetuse elektronposti aadressil arvamus@parnupostimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles