Nurmenuku talu avas muuseumi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnumaa Nurmenuku talu ja puhkekeskuse pidajad Viktoria ja Margus Kaasik rajasid hobusetalli muuseumi, kus näeb, mismoodi vanasti veeti hobustega nii heina, piima kui palke.

Hobutööriistade muuseum on Nurmenuku puhkekeskuse uus vaatamisväärsus. See paikneb talliga samas hoones ligemale 300 ruutmeetril.



Vanavara kogumiseks pandi ajalehte kuulutus.



“Tegelen raskeveohobustega ning hakkasin kokku ostma hobutööriistu. Et inimesed näeksid, millised on rangid, loogad, leied,” selgitas perenaine Viktoria Kaasik. Eelmainitud ja arvukad muud originaalsed talutööriistad on eksponeeritud seintel, samuti on väljas kümned vankrid, vankrirattad.



Näha saab hobuvankrit, rege, piimavankreid, kaarikuid, väikseid palgiveosaane.



Välja on pandud põllutööriistad: mullarullid, kobestid ja adrad, aga ka vokid ja linakraasimisriistad. Koolilastel on võimalus aistest kinni võtta ja vankrivedamist proovida.



Muuseumi külastus kuulub puhkekeskuse jõulukülla saabuvate ekskursioonigruppide kavva, üksikkülastajaid ei jõua talu jõulukuul vastu võtta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles