Kurgjal võistevad Eesti tõugu hobused

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsavõistlus.
Ratsavõistlus. Foto: Krista sepp

Laupäeval toimub Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis karikasarja „Tori Hobune 2011“ kolmas etapp takistussõidus, karikasari eesti hobustele takistussõidus ja Pärnumaa meistrivõistlused takistussõidus.

Eesti hobusekasvatajate selts (EHS) on karikasarja „Tori Hobune“ korraldanud alates 1997. aastast, jätkupidevuselt on see võistlussari üks pikemaid taasiseseisvunud Eestis. Tänavustel võistlustelgi osaleb Eesti oma tõugu hobuseid – nii eesti hobune kui tori tõugu hobuseid. Kokku osalebki EHS, ratsaspordiklubi Vändra ja C.R. Jakobsoni talumuuseumi korraldatavatel Pärnumaa meistrivõistlustel ratsaspordis poolsada võistluspaari.

EHS tegevdirektor Krista Sepp ütles võistluseid kommenteerides, et EHS, talumuuseum ja Vändra ratsaspordiklubi soovivad igati propageerida Eesti hobusetõuge: „Eesmärgiks on tutvustada Eesti tõugu hobuste ja eelkõige tori tõugu hobuste võimekust ratsaspordis. On ju näiteks Eesti rekordki kõrgushüppes 215 sentimeetrit tori tõugu hobuse Opaal käes.“

Võisteldakse parkuuridel 80 – 120 sentimeetrit.

Lisaks näidatakse Kurgjal traditsioonilisi talutöid, samuti hobustega tehtavaid töid nagu künd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles