Maavalitsuses austatakse kuldpulmapaare

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel reedel austatakse Pärnu maavalitsuse saalis kuldpulmapaare.
Järgmisel reedel austatakse Pärnu maavalitsuse saalis kuldpulmapaare. Foto: Margus Ansu / Postimees

Reedel saab Pärnu maavalitsuse saalis teoks järjekordne Pärnu maakonna kuldpulmapaaride austamispäev, mis on seekord üheteistkümnes.

„Kas on tegemist numbrimaagiaga, aga austamispäevale avaldas soovi tulla just üksteist juubelipaari,“ ütles perekonnaseisuosakonna juhataja Liis Rausk.



Kuldpulmapaarid on abielupaarid, kes vaatamata erinevatele ajajärkudele ja väärtushinnangutele on 50 aastat osanud hoida ja kaitsta oma perekonda ning kodu. "Need on abielupaarid, kelle igapäevaellu on jätkunud nii armastust kui austust, aga kindlasti ka andestamist," ütles Rausk.



Juubelipaare tervitab ja kuldpulmatunnistused annab üle Pärnu maavanem Toomas Kivimägi. Kõik juubelipaarid saavad kingituseks hõbepeekri, millele on graveeritud abikaasade eesnimed ning abielu sõlmimise aeg, samuti jäädvustab iga paar allkirjad abielujuubelite auraamatusse.



Kaunis traditsioon sai alguse 1998. aastal. Koos tänavuste linna ja maakonna juubelipaaridega küündib austamispäeval osalenud abielupaaride arv üle 400.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles