Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Malle Koger ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Maire Jaanus, “Kirg ja kirjandus: Esseid Eesti ja Euroopa kirjandusest ja psühhoanalüüsist”

Maire Jaanuse esseede kogumik paigutab tuntud kirjandusteosed kirgede ajaloo konteksti, arutledes igaveste küsimuste üle. Mis on õnn? Mis meid hulluks ajab? Mis võiks talitseda kirgi? Mis on sealpoolsus? Mis annab meile usku? Kust tuleb armastus? Autor lähtub Sigmund Freudi ja Jacques Lacani psühhoanalüüsi teooriatest.

Vikerkaar.



Epp Petrone, “Muinasjutud armastusest”

Muinasjuttudes on peidus suured tõed. Kuidas õppida armastama, leppima, andestama, kuidas olla õnnelik ja mismoodi saada hakkama pettumustega? Siiailma tulijad peavad seda kõike õppima, küll ise kogedes, küll samastudes vaeslaste, printsesside või võluvaimudega.

Raamat on rikkalikult illustreeritud, muinasjutulisi pilte on sellesse teinud 15 Eesti kunstnikku: Katrin Ehrlich, Kristel Jürgenson, Kalli Kalde, Kadi Kurema, Anne Linnamägi, Piia Maiste, Regina Lukk-Toompere, Olivia Osik, Marja-Liisa Plats, Priit Rea, Kamille Saabre, Elina Sildre, Ilona Sula, Helina Toater, Catherine Zarip ja Maara Vint.

Petrone Print.



Julius Oro, “Noored öökullid”

Noored öökullid, kes öösiti üleval olid ja hommiku saabudes magama jäid, tahtsid kangesti teada, milline maailm päevavalges välja näeb. Selleks otsustasid nad küsida nõu jänesepoegadelt, hiirtelt ja kuldnokalt, kes päevase eluga igapidi kursis olid. Kuid võta näpust, tarvilikud nõuanded jäid öökullipoegadel saamata. Miks küll ometi? Pildid joonistanud Ruudu Remmelgas.

TEA.



Kätlin Vainola, Aleksei Turovski, “Tiigielu aabits”

Tiigielu tutvustava raamatu peategelane on konnaema, kes kevadel muneb tiigivette tuhandeid marjaterakesi, millest arenevad kullesed ja sügiseks kasvavad konnad.

Kevadest sügiseni kohtavad konnad eri tiigielanikke, nagu lumekevik, vesilik, liuskur, kiil, mudakukk, kaan, sõudik, vesikakand, puruvana ja paljud teised. Saame teada, millised need elukad välja näevad, kes kus elab ja kes keda sööb.

See on õpetlik raamat nii lapsele kui täiskasvanule.

Menu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles