SK Ring naasis Taaralinnast kuraditosina medaliga

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlustel medaleid võitnud SK Ringi jõustiklased koos treener Ain Kimberiga (vasakult neljas).
Eesti meistrivõistlustel medaleid võitnud SK Ringi jõustiklased koos treener Ain Kimberiga (vasakult neljas). Foto: Erakogu

Spordiklubi Ring noorikud ja noorsandid naasid Tartu Ülikooli spordihoones toimunud 15. Eesti meistrivõistlustel lamades surumises kuraditosina medaliga. Aurahade kuhja krooniks oli parima naiskonna tiitel.

„Esimene võistlus, kus kellelgi ei läinud midagi päris untsu,” hindas pärnakaile rammusa loomusega lõppenud võistlusi Tiiu Kimber, üle 82,5 kg kaaluvate seenioride klassis esikohaväärilise 95 kg raskuse kangi üles upitanud jõustiklane.

Kui enda ja varasematelgi aastatel hulga medaleid võitnud Gerbel Miku (sai Tartus üles 82,5 kg raskuse kangi) meistritiitlit pidas Kimber argiseks saavutuseks, siis esimest korda nii kaalukal võistlusel osalenud Merle Roosi ja Kristi Agana tõusmist kohe autasustamispjedestaali kõrgemale astmele oli üllatus nii neidudele endile kui võistkonnakaaslastele.

„Tüdrukud esinesid üle ootuste kindlalt,” nentis Tiiu Kimber. „Seda enam, et treeningut on neil taga ehk aastajagu ja siis veel umbes võistlusteks valmistumise kolmekuuline periood.”

Olulist rolli neidude edus nägi rääkija nende treeneril Ain Kimberil, fitnessi maailmameistrivõistlustel medaleid võitnud mehel.

„Ain töötas välja just neiks võistlusteks valmistumise plaani, millel sobiv rütm ja kõik aktsendidki paigas,” tõdes Tiiu Kimber. „Vaatamata sellele, et ta on teise ala inimene, tunneb Ain jõutõstmist väga hästi: tegelikult ta ongi jõutõstmise treener.”

Pärnu meeste lipu kõrgel hoidmine oli Tartus Marek Bondarevi ja Holden Arge õlul.

„Esinesid päris nitševo,” kviteeris Kimber meeste võidetud hõbe- ja pronksmedalit.

SK Ringi jõustiklaste järgmine suurem võistlus jõuab alles märtsis, kui peetakse Eesti meistrivõistlusi jõutõstmise kolmevõistluses. Salamisi loodavad pärnakad siiski, et Tallinna Reval-Sport korraldab selgi talvel korduste peale surumise võistluse: nii osalejatele kui pealtvaatajatele väga emotsionaalse mõõduvõtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles